İnşaat Mühendisleri’nden MÜSİAD’a ziyaret

İnşaat Mühendisleri’nden MÜSİAD’a ziyaret

İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi yönetim kurulu 16. Genel Kurulda MÜSİAD Konya Şube Başkanlığına seçilen Aslan Korkmaza makamında tebrik ziyaretinde bulundu.


İnşaat Mühendisleri Odası  Konya Şube Sekreteri Ali Çınar, Yönetim kurulu üyeleri Yrd. Doç. Dr. Ali Köken, H. Hüseyin Esfendiyar, Emre Torun ve Faruk Ulular, MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Konya’nın tanınmış iş adamlarından Aslan Korkmaz’ı MÜSİAD Konya Şube binasındaki makamında ziyaret etti.
Ziyarette inşaat, sanayi ve üretim sektörleri üzerinde, yapılması gerekenler konuşuldu. MÜSİAD Konya Şubesi hakkında bilgi veren Başkan Korkmaz, şube olarak, yatırımcılara ve işadamlarına gereken desteği vermeye hızla devam edeceklerini vurguladı. Ev sahibi olarak konuşan Aslan Korkmaz, inşaat üretiminin öneminden bahsederek şunları kaydetti; “Yapılan bir araştırmaya göre Konya’da her yıl binlerce gencin evlendiği ve bu gençlerin evliliklerden sonra yeni konutlarda oturduğu tespit edildi. Evlenen çiftlerin sadece yüzde 3’lük kısmının ailelerinin yanında geri kalan yüzde 97’lik kısmın ise kendilerine ait bir evde oturdukları ortaya çıkmıştır. Bu da bize, her yıl binlerce gencin oturmak için kendi evlerine taşınma ihtiyacı hissettiğini ve yeni konut ihtiyacının ortaya çıktığını göstermektedir. İnşaat üretimindeki talebin çoğalmasıyla piyasaların hareketleneceği kanısını doğurmaktadır.”
Ziyarette inşaat sektörü hakkında bilgi veren İMO Konya Şube Sekreteri Ali Çınar da inşaat sektörünün ekonominin lokomotiflerinden birisi olduğuna dikkat çekerek, sektörün hareketlenmesi ile diğer birçok sektörün de canlılık kazanacağının altını çizdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.