İngiltere'den Kuzey Irak'a 'Hediye Paketi'

İngiltere'den Kuzey Irak'a 'Hediye Paketi'

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, radikal selefi IŞİD örgütüne karşı Irak yönetimine silah ve cephane yardımı yapacaklarını açıkladı. 'İlk armağan paketi' olarak adlandırılan mühimmatın yarın Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne...

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, radikal selefi IŞİD örgütüne karşı Irak yönetimine silah ve cephane yardımı yapacaklarını açıkladı. 'İlk armağan paketi' olarak adlandırılan mühimmatın yarın Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne teslim edilmesi planlaıyor.

Fallon, silah ve cephane maliyetinin yaklaşık 1,6 milyon Sterlin, teslimat maliyetinin ise tahminen 475 bin Sterlin olduğunu ifade etti. Peşmerge güçlerine makineli tüfek ve mühimmat gönderilecek.

Talebin Irak Hükümeti’nden geldiğini ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi kuvvetlerini de kapsadığını beyan eden Bakan Fallon, dünya genelinde büyük tehdit haline gelen radikal selefi IŞİD örgütüne karşı mücadelede böyle bir yardımın bölgedeki sınır güvenliği açısından önemli olduğunu savundu. Fallon, bölgedeki Kürt kuvvetlerinin donanımının önemli ölçüdesağlanacağını, yapılan yardımın bölgedeki vatandaşları korumayı amaçladığını belirtti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.