İngiltere Hükümeti Çifte Standart Uygulamakla Suçlanıyor

İngiltere Hükümeti Çifte Standart Uygulamakla Suçlanıyor

İngiltere hükümeti, Mayıs ayında Londra’da öldürülen İngiliz asker ile son zamanlarda Müslümanlara yönelik saldırılara karşı göstermiş olduğu tepkide çifte standart uygulamakla suçlandı.

İngiltere hükümeti, Mayıs ayında Londra’da öldürülen İngiliz asker ile son zamanlarda Müslümanlara yönelik saldırılara karşı göstermiş olduğu tepkide çifte standart uygulamakla suçlandı. Suçlama İngiltere ana muhalefet partisi, İşçi Partisi tarafından yapıldı.

İşçi Partisi'nden yapılan açıklamada, hükümetin iki saldırgan tarafından öldürülen İngiliz askeri Drummer Lee Rigby’ye karşı gösterdiği tepkiyi, yaşlı bir Müslümanın öldürülmesi ve Batı İngiltere bölgesindeki üç camide yaşanan patlamalarda göstermediği eleştirisi getirildi.

Birmingham şehirinde 82 yaşındaki Mohammed Saleem, 25 yaşındaki bir Ukraynalı tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Patlamalar ise Walsall, Tipton ve Wolverhampton şehirlerindeki camilerde gerçekleşmişti. İşçi Partisi yetkilileri, Başbakan David Cameron tarafından aşırılıkla mücadele için kurulan özel kuvvetin bu olayları gündemlerine almamalarından dolayı endişelerini dile getirildi. Partinin gölge İçişleri Bakanı Yvette Cooper, bu saldırıların toplumu bölmeye yönelik olduğunu belirterek, “Hükümetin bu tehditlere açık olan kesimlerle ciddi bir bağlantı içinde olması gerekiyor." dedi.

İngiltere İçişleri Bakanlığı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada ise hükümetin Batı İngiltere’de yaşanan saldırıları ciddiye aldığı savunuldu. İngiltere Müslüman Konseyi ise son zamanlarda camilere yapılan saldırılarda kırmızı çizginin aşıldığını vurguladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.