İngiliz Hükümeti Kenya’daki Terör Saldırılardan Dolayı Acil Toplandı

İngiliz Hükümeti Kenya’daki Terör Saldırılardan Dolayı Acil Toplandı

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kenya’daki AVM saldırısında öldürülen 4 İngiliz vatandaşın ölümlerinden sonra hükümetin ‘Cobra’ diye adlandırılan acil toplantıyı savunma bakanı Philip Hammond başkanılğında gerçekleştirdiği bildiril.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kenya’daki AVM saldırısında öldürülen 4 İngiliz vatandaşın ölümlerinden sonra hükümetin ‘Cobra’ diye adlandırılan acil toplantıyı savunma bakanı Philip Hammond başkanılğında gerçekleştirdiği bildirildi.

İngiltere Başbakanı David Cameron'un, İskoçya’nın Balmoral bölgesindeki ziyaretini yarıda keserek başkent Londra’daki başbakanlık konutunda kendi başkanlığında gerçekleşecek toplantıya katılacağı bildirildi. Başbakan Cameron’un, Kenya’daki terör saldırılarına ilişkin nasıl bir tepki verileceği konusunda değerlendirmede bulunacağı belirtildi.

Kenya’daki terör saldırılarıyla ilgili yaptığı açıklamada saldırıyı gerçekleştirenlerin Müslümanları temsil etmediğini belirten Cameron, bu vahşeti “terör, şiddet ve aşırılık” adına yaptıkları ifadelerini kullandı. David Cameron bu dehşet verici terör saldırılarını yapan kimliği belirsiz kişilerin din adına yaptıklarını iddia ettiklerini ama din adına yapmadıklarını da sözlerine ekledi.

İngiltere’nin, Kenya yetkililerine istihbarat işbirliği ile her türlü desteği sunduğu belirtildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.