İlker Erdem: Beğenmeyen gitsin

İlker Erdem: Beğenmeyen gitsin

Konya Anadolu Selçukluspor Teknik Direktörü İlker Erdem Tokatspor galibiyetinin kendilerini mutlu ettiğini belirtirken, oyuncularına da net bir mesaj gönderdi.

Konya Anadolu Selçukluspor Teknik Direktörü İlker Erdem Tokatspor galibiyetinin kendilerini mutlu ettiğini belirtirken, oyuncularına da net bir mesaj gönderdi. Erdem, “. Küçük nüanslardan dolayı oynamadım, kadroya giremedim diye pes edeceklerse bu işi yapmasınlar.” dedi.

Spor Toto 2. Lig’de mücadele eden temsilcimiz Konya Anadolu Selçukluspor’da İlker Erdem Tokatspor galibiyetinin moralleri yerine getirdiğini belirterek, Aydınspor 1923 karşısında da puan veya puanlar almak için mücadele edeceklerini söyledi.

“OYUNCULARIM BENİ MUTLU ETTİ”

Erdem, Merhaba Spor Servisi’ne özel olarak gerçekleştirdiği açıklamalarına Tokatspor galibiyeti ile başladı. Erdem, “Oldukça zorlu bir zeminde mücadele ettik. 90 dakika boyunca takımımız diri de kaldı. Oyuncularımın bu kadar inançlı ve özverili bir şekilde mücadele etmeleri beni mutlu etti. Bu galibiyet bizim için çok önemliydi. Tokatspor takımını da tebrik etmek lazım,  bu kadar zorlu maçlar ardından o sahadaki dirilikleri ve mücadeleleri bizi zorladı. Sonuç olarak galip gelmek oldukça güzeldi. Mutluyuz.” dedi.  

“GÜÇLÜ OLAN KAZANIYOR”

2. lig’de fiziksel performansın önemine değinen tecrübeli teknik adam, “Ligimizde oynanan maçlarda dikkat ederseniz, fiziksel anlamda üstünseniz, belli bir birlikteliğe sahipseniz belli sıkıntıları aşmış oluyorsunuz. Bu zamana kadar gelmiş oyunculara teknik ve taktik anlamda pek bir şey anlatmamamıza gerek yok. Sadece mevkisel anlamda biraz daha dikkatli olmalarını ve bireysel anlamda becerilerini takımın başarısı için kullanmalarını sağlamaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.  

“ORAYA KAZANMAYA GİDİYORUZ ”

Bu hafta oynayacakları Aydınspor 1923 maçıyla ilgili olarak ise deneyimli teknik adam şu şekilde konuştu, “Aydınspor maçına gelince, onlarda deplasmanda galip geldiler. 6 transfer yaptılar. Sahalarında kazanmak isteyeceklerdir. Bizde oraya puan için gideceğiz. Kimseden korkumuz yok, sadece kendimizden korkuyoruz. Kendi istediklerimizi yaptığımız sürece sıkıntı yok. Sonuç kötü olabilir ama Konya Anadolu Selçukluspor sahada istediğini yapan, mücadele eden ve istediğini alan bir takım olmalı. Deplasmanda puan veya puanlarda almak zorundayız, oraya bunun için gideceğiz.”

“BİZ YÖNETİME, ONLAR BİZE TABİ”

Takımda birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken İlker Erdem, oyuncularının oynamıyorum diye işlerini unutmamaları gerektiğini belirterek, “Bu tür takımlarda bana göre ana konu; motivasyon ve birlikteliktir. Tüm oyuncularla iletişiminizi iyi kurarsanız; ben bunu kurduk demiyorum, kurmaya çalışıyoruz. Birinci felsefemiz bu. Takım olmak, bir olmak, birlikte olmak, oynayan oynamayan tüm oyuncuların takım arkadaşlarına saygılı olması. Mevkilerdeki yoğunluk nedeniyle oynatamadığımız oyuncular ile yaptığımız bire bir görüşmeler. Onların sadece bugünlerin değil, yarınlarının da olabileceğini anlatmamız… Torku Konyaspor, Anadolu Selçukluspor ya da başka bir takım olması da önemli değil, bu profesyonelce kendi işleridir. Çalışmak zorundalar. İşini yapmak zorundalar. Küçük nüanslardan dolayı oynamadım, kadroya giremedim diye pes edeceklerse bu işi yapmasınlar. Hep söylüyorum, hep örnek veriyorum; Barcelona ya da birçok takımda oynayan Hleb hakkında Mesut hocanın söyledikleri bir örnek buna. Ya da örnekler daha da artırılabilir. Oyuncuların oynamak için mücadele etmeleri, kadroya giremediklerinde bunun nedenini bilmeleri, bu işin profesyonelce analiz etmeleri ve işlerinin olduğunu bilip ona göre yollarını çizmeleri gerekiyor. Kendileri adına yapacakları hatalar geleceklerinin kararmasına neden olabilir. Futbolcu sadece futbolla ilgilenmeli. Ama burası, ama başka yer sadece işini düşünmeli. Sizin oynayıp oynamamanız önemli değil, işinizi yapmanız gerekiyor. Türk futbolcunun en büyük sıkıntısının bu olduğu kanısındayım, pes etmeyecek çalışmaya devam edecek. Beğenmiyorsa, kulübünü beğenmiyorsa, gider şansını başka kulüpte şansını dener. Biz nasıl yönetim kulübüne tabiysek onlarda bizlere tabi. Onlar bize uyacak bizlerde elimizden geldiğince adaletli dağılım yapacağız.” dedi.  

“ARAYIŞ İÇİNDE DEĞİLİZ”

Son olarak transfer çalışmaları hakkında bilgi veren İlker Erdem arayış içinde olmadıklarını dile getirdi, “Transfer konusu devre arasında sıkıntı. Devre arası transferler büyük sıkıntı yaratabilir. Kimse elindeki iyi oyuncuyu vermek istemiyor. Sezon başı yapılacak olan plan ve programlar bizi bu güne getirmeyebilirdi. Tabii ki transfer her zaman olabilir. Son dakikaya kadar devam edebilir. Biz çok fazla arayış iççinde değiliz. Ama olursa da düşlediğimiz oyuncu takımımıza bireysel anlamda katkı sağlarsa, oyuna iyi etki ederse hayır demeyiz. Gökhan Emreciksin bugün kendini kanıtlamış bir isim. Arzu ederiz, olursa olur. Olmazsa da dünyanın sonu değil. Bir işimiz de bizim oyuncularımızın performansını üst seviyeye çıkartmak. En iyi transferlerimiz onlar olabilir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.