İlk ürün buğday, borsa'da satıldı

İlk ürün buğday, borsa'da satıldı

Konya Ticaret Borsasına (KTB) getirilen yılın ilk mahsul buğdayı, sembolik olarak kilosu 5 liradan satıldı

Konya Ticaret Borsasına (KTB) getirilen yılın ilk mahsul buğdayı, sembolik olarak kilosu 5 liradan satıldı.

KTB Meclis Başkan vekili Selçuk Öcal, KTB Elektronik Satış Salonu'nda düzenlenen törenin ardından, yaptığı açıklamada, yağışlı bir yıl geçiren Konya Ovası'nda hasadın başlamasıyla hububatın Konya Ticaret Borsasına yoğun olarak gelmeye başladığını bildirdi.

Yağışlı bir sezon geçiren Konya Ovası'nda hasadın bu yıl geçen yıla göre 10 gün geç başladığını ifade eden Öcal, borsaya gelen mahsullerin iyi olduğunun gözlendiğini belirtti.

2011 yılının ilk buğdayını Konya'nın Obruk beldesinin Katrancı köyünden KTB'ye getiren çiftçi Mustafa Çetin de bu yılın ilk buğdayını Borsaya getirmekten çok mutlu olduğunu belirterek, ''Bu sene özellikle süne ile mücadelede önemli mesafeler aldık. Konya Ticaret Borsasının kaliteli buğday yetiştiriciliği ile ilgili çalışmaları bizlere çok faydalı oldu. Artık kaliteli buğday üreterek daha çok kazanmaktayız. Allah tüm çiftçilere ürününü biçmeyi nasip etsin. Hasat sezonu herkese hayırlar getirsin'' dedi.

Sezonun ilk mahsul buğdayını sembolik olarak kilosu 5 liradan satın alan Göksel Tarım Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Naim Gökbaş da hasat döneminin çiftçi için hayati önem taşıdığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''Hasadın doğru teknikler kullanılarak kaldırılması, hem bu seneki ürünümüzün kalitesinde hem de önümüzdeki sene üretilecek ürünümüzün kalitesinde önemli etkiler oluşturur. Öncelikle çiftçilerimiz süne ile mücadele konusunda çok bilinçli ve dikkatli olmalı. Bunun yanı sıra hasat 14 - 15 derecelik nemde yapılmalı. Ayrıca, en önemli konulardan birisi olarak da biçerdöver operatörlerinin işinin ehli kişiler olduğundan emin olunmalı.''

Yılın ilk mahsul buğdayını satın alan tüccara ve satan çiftçiye çeşitli hediyeler verildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.