İlk hamleyi Ersöz yaptı

İlk hamleyi Ersöz yaptı

Türkiye Kulüpler Satranç Turnuvası Satranç Şampiyonası Konyada başladı

Türkiye Kulüpler Satranç Turnuvası Satranç Şampiyonası Konya’da başladı. Selçuklu Belediyesi Spor Salonunda yapılanan turnuvanın açılışı töreninin ardından Konya GSİM Müdürü Ömer Ersöz ilk hamleyi yaparak şampiyonayı başlattı.

Türkiye kulüpler Satranç Şampiyonası 67 Kulüp, 1064 sporcunun katılımı ile ilimizde başladı.

​Türkiye Satranç Federasyonu Başkanlığının 2012 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Kulüpler  Satranç Şampiyonası Konya Selçuklu Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde 15 Temmuz Pazar günü 67 kulüpten toplam 1064 sporcunun katılımı ile başladı.

 22 Temmuz’da sona erecek olan Şampiyonanın açılış Seremonisine Konya Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ömer Ersöz Konya ASKF Genel Başkanı Remzi Ay, Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Tahsin Aktar, Asbaşkanı Gülkız Tulay, Yönetim Kurulu üyeleri Yusuf Doğruer, Ahmet Arda Kılıç, Fatih Remzi Ekinci ve MHK Başkanı Selçuk Büyükvural’  katılımı ile  saat 16.00'da  gerçekleştirildi.

 Başkan Vekili Tahsin Aktar açılış seremonisinde yaptığı konuşmada; Federasyon Başkanı Ali Nihat Yazıcı ve tüm yönetim kurulu üyeleri adına tüm sporculara centilmence yaşanacak bir şampiyona olmasını ileterek sözü İl Müdürü Ömer Ersöz'e bıraktı.

 ​Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz satrancın diğer tüm sporlardan farklı olduğunu belirterek, “Gençlik spor Bakanlığımızın bir neferi olarak tüm halkımıza sporun bir millete, devlete neler kattığını belirtmek isterim. Sporun kardeşlikten, birliktelikten ve fair play ruhundan bahsetmek istiyorum sizlere. Şu anda böyle bir ortam görmekteyiz. Bu güzel bir ambiyans, bu duygulu bir ambiyans… Bu ambiyanssı bizlere yaşatan Satranç Federasyonumuza teşekkürlerimi sunarım. Sizlerde bildiğiniz gibi satranç artık okullarda ders olarak gösterilmekte. Ülkemizde en fazla lisanslı sporcu sayısına sahip branşımız. Aynı zamanda bildiğiniz gibi 63 branşta federasyonumuz var, satrançta bunlardan bir tanesi. Ben her zaman federasyonlarımızla ilgili konuşurken, satrancın her zaman farklı bir spor olduğunu belirtmekteyim. Satranç bir düşünce sporu, bir zihin sporu. Ayrıca sporun rekabet kısmının en yoğun yaşandığı bir spor olması yanı sıra fair-play’ın de üst seviyede yaşandığı bir spor. Bu nedenle buradaki tüm arkadaşlarımıza teşekkür eder ve karşılaşmalarda başarılar dilerim”dedi. Daha sonra Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz turnuvanın ilk hamlesini yaparak, şampiyonayı başlattı. Şampiyonada Konya’yı Konya Erkin Spor Kulübü, SHÇEK Spor Kulübü, Konya Satranç ve Gençlik Spor Kulübü temsil edecek. Kulüpler Türkiye Şampiyonasında Karaman’dan da Karaman Belediye Spor Kulübü, Doğu Kışla Spor Kulübü,  Özel İdare Spor Kulübü, Sağlık Spor Kulübü, Karaman Endüstri Meslek Lisesi Spor Kulübü katılacak.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.