Ilgın'da Deprem Haftası etkinlikleri

Ilgın'da Deprem Haftası etkinlikleri

Ilgın ilesinde Deprem Haftası dolayısıyla "Temel Afet Bilinci ve Ilgın Depremselliği" konulu konferans verildi.

Ilgın ilesinde Deprem Haftası dolayısıyla "Temel Afet Bilinci ve Ilgın Depremselliği" konulu konferans verildi.

Belediye Kültür Sarayındaki programa, Ilgın Kaymakamı Yücel Gemici, Belediye Başkan Vekili Hacı İbrahim Teke, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yahya Bürek, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hüsnü Duran, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Çam, okul müdürleri, öğretmenler ve afet gönüllüleri katıldı.

Slayt gösterisi ile başlayan programda doğal afet  ile ilgili bilgi verdi. AFAD il Müdürü Yıldız Tosun, 1999 Marmara depremi öncesinde hazırladıkları seçim beyannamesinde Ilgın’nın deprem kuşağına olmasına dikkat çektiklerini belirtti.

Depremden kaçmanın mümkün olmadığını ancak deprem gerçeğiyle birlikte yaşamayı öğrenmek gerektiğini ifade eden Tosun, afet gönüllülerinin oluşması için sürekli eğitim verdiklerini bildirdi.

Artık, ‘deprem olursa ne yapmalı’dan çok, ‘deprem olmadan ne yapmalı’ bilinci ile hareket ettiklerini, bu yönde projeler geliştirdiklerini vurgulayan Tosun, 'Yara sarmak değil, yara almamak’ ilkesi doğrultusunda afet öncesi risk azaltma çalışmalarına ağırlık verecek politikalar üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

Programda, mahalle afet gönüllülerinin eğitimine katkı sağlayan kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür edildi. Ilgın Kaymakamı Yücel Gemici, AFAD ekibine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından AFAD İl Müdürlüğü Planlama Zarar Azaltma Şube Müdürü Fethi Çoruk, "Temel Afet Bilinci ve Ilgın Depremselliği" konulu konferans verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.