İkinci el yeni yerinde daha hareketli

İkinci el yeni yerinde daha hareketli

Selçuklu ilçesi Sille Yolu üzerinde her hafta sonu kurulun Uğurlu oto pazarı şehrin merkezinde kalması ve işlek olan caddelerde araç trafiğinde yoğunluk oluşturması nedeniyle belediye kararı ile kapatılmıştı.

Uğurlu oto pazarının kurulmasının engellenmesi üzerine oto pazarı Karatay Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki Oto Galericiler Sitesi’nde kurulmaya başlandı. Cumartesi ve pazar günleri kurulan oto pazarında yoğunluk yaşandığı ve buradaki pazar yerine halkın daha çok ilgi gösterdiği gözlendi.

İKİNCİ EL PİYASASI YÜZDE 50 HIZLANDI

Oto Galericiler Sitesi içerisindeki Anadolu Açık Oto Pazarı’nın Genel Müdürü Hamdi Küçükcambazlar, pazarın oto galericiler sitesine taşınmasının hem galerici esnafı açısından, hem de otomobil almak veya satmak isteyen vatandaşlar tarafından iyi karşılandığını ifade etti. İki haftadan bu yana galericiler sitesi içerisinde kurulan oto pazarına ilginin yoğun olduğunu kaydeden Hamdi Küçükcambazlar alım satımda da yüzde 50’lere varan artış yaşandığını ifade etti. Açık oto pazarının galericiler sitesine taşınmasının oto galerici esnafını da sevindirdiğini anlatan Küçükcambazlar, “Pazar yeri Sille yolu üzerindeyken galerici esnafı cumartesi akşamından satılığa çıkardığı araçlarını götürmek zorunda kalıyordu. Şimdi ise galerici satacağı aracı cumartesi ve pazar günü isterse oto pazarında, isterse kendi iş yerinin önünde sergileyebiliyor. Dolayısı ile hafta sonları açık oto pazarının sınırları oto galericiler sitesinin tamamını kapsıyor” diye konuştu. Küçükcambazlar ayrıca oto pazarının bine yakın araç kapasitesine sahip olduğunu, oto galericiler sitesinin ise 15 binin üzerinde aracı içerisinde barındırabilecek kadar büyük genişliğe sahip olduğunu dile getirdi.

GÜVENLİK SORUNU ORTADAN KALKTI

Pazar yerinin 7 gün 24 saat boyunca kameralarla gözetlendiğini, ayrıca özel güvenlik ekiplerinin de sürekli nöbet tuttuğunu anlatan Hamdgü Küçükcambazlar, “Akşamleyin araçlarımızı gözümüz arkada kalmadan buraya bırakıp gidebiliyoruz. Uğurlu Açık Oto Pazarı’nda güvenlik yönünden eksikler vardı. Aracını satmak için Uğurlu Oto Pazarı’na getiren vatandaş, aracın aküsünü sökmek, buji kablolarını çıkarmak gibi önlemler alıyordu. Alınan tüm önlemlere rağmen zaman zaman istenmedik olaylar yaşanabiliyordu” dedi.

VATANDAŞ KORNA SESİNDEN VE GÜRÜLTÜDEN KURTULDU

Açık oto pazarının Oto Galericiler Sitesi’ne taşınmasının bir diğer olumlu yönünün de şehir merkezindeki gürültüyü azaltması olduğunu ifade eden Küçükcambazlar, “Pazarın Oto Galericiler Sitesi’ne taşınması ile birlikte halk korna sesinden, araç gürültüsünden ve egzoz dumanından kurtulmuş oldu. Şehir merkezinde kalan oto pazarı özellikle sınav dönemlerinde büyük sorun oluşturuyordu. Pazar yerinin taşınması ile bu sorunların tamamı önlenmiş oldu” ifadelerini kullandı.

PAZARA ULAŞIMDA SORUN YAŞANIYOR

Bütün iyi yönlerine karşılık olarak açık oto pazarının Oto Galericiler Sitesi’ne taşınmasının bazı sorunları da beraberinde getirdiğini ifade eden oto galerici esnafı Hilmi Dolu ise açık oto pazarına ulaşımla ilgili problemler yaşandığını anlattı. Araç piyasasındaki durumu öğrenmek isteyen binlerce vatandaşın şehrin çeşitli yerlerinden pazar yerine geldiğini dile getiren Dolu, “Çeşitli semtlerden insanlar oto piyasasındaki durumu öğrenmek veya araç satın almak için buraya geliyor. Ancak oto pazarına ulaşımda bazı sorunlar yaşanıyor. Bazı vatandaşlar oto pazarına gelebilmek için birkaç vasıta değiştirmek zorunda kalabiliyor. Bunun önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması gerekir” dedi. Açık oto pazarında bazı alt yapı eksiklerinin de olduğuna işaret eden Hilmi Dolu, lavabo ve mescidin küçük olduğunu, ihtiyacı karşılayamadığını söyledi. Kurulan yeni oto pazarına vatandaşın ilgisinin yoğun olduğunu bildiren Dolu, oto alım satımının ise istenilen düzeyde olmadığını belirtti.

RASİM ATALAY

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.