İki Kore 'Kutsal Dağ'ın Geleceğini Görüşecek

İki Kore 'Kutsal Dağ'ın Geleceğini Görüşecek

Güney Kore ile Kuzey Kore, kutsal kabul edilen Kumgang Dağı'nın tekrar turizme açılması için görüşme yapacak.

Güney Kore ile Kuzey Kore, kutsal kabul edilen Kumgang Dağı'nın tekrar turizme açılması için görüşme yapacak.

Pyongyang yönetiminin Kumgang Dağı’nı tekrar turizme açma isteği, Güney Kore tarafından sıcak karşılandı.

Güney Kore Birleştirme Bakanı Ryu Kihl-jea, dağın tekrar turizme açılmasının geniş çaplı bir şekilde ele alınması gerektiğini ifade etti. Öte yandan Güney Kore Parlamentosu’nda konu ele alınırken, bazı milletvekillerinin turistlerin can ve mal güvenliğinin garantisine dikkat çekti.

Kumgang Dağı, Kuzey Kore’nin Güney Kore’ye sınır olan Kumgang kasabasından bulunuyor. Güney Kore’de liberaller yönetime gelince, Kuzey Kore ile yapılan görüşme sonunda Kore halkınca kutsal sayılan Kumgang Dağı turizme açılmıştı. Acenta işletmesini Hyundai’nin üstlendiği seyahatlar yaklaşık 10 yıl boyunca devam etmiş, 2008 yılında bir Güney Koreli turistin Kuzey Kore askerince vurulması sonucu son bulmuştu.

Alınan bilgiye göre, Güney Koreli yetkililerin Kuzey Kore’den turistlerin can ve mal güvenliğinin konusunda garanti istediği ifade edildi. Öte yandan Güney Koreli yetkililerin yakın bir tarihte tekrar turistlik tesisleri gezerek bir tetkikat yapacağı bildirildi.

Kumgang Dağı’na tekrar seyahatların başlaması halinde, Kuzey Kore ekonomisine katkısı olacak. Öte yandan Güney Koreli turistler başta olmak üzere bir çok yabancı turistin Dağı ziyarete gitmesi ön görülüyor.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.