İhvan: Kapatırken savunmamızı bile almadılar

İhvan: Kapatırken savunmamızı bile almadılar

Mısır Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderlerinden Muhammed Ali Beşir, teşkilat hakkında verilen kapatma kararına, yasalara aykırı olduğu gerekçesiyle itiraz edeceklerini bildirdi.

Beşir, davanın görüldüğü mahkemenin bu tür konularda yetkili olmadığını ifade ederek, ''Karara yasalara aykırı olduğu için itiraz edeceğiz. Dava, idari mahkemede görülmesi gerekirken, uzmanlık alanı farklı olan bir mahkemede görüldü. Zaten teşkilat olarak böyle bir kararın verileceğinden habersizdik, savunmamızı dahi almadılar'' dedi.

Kapatma kararının pratikte farklılık yaratmayacağı değerlendirmesinde bulunan Beşir, ''İhvan'a ait tüm merkezler zaten darbe sonrası kapalı durumda. İlgili karar Mısır halkının meşruiyet ve hukuk devleti taleplerindeki ısrarını artıracaktır. Askeri yönetimin uygulamaları, hukuk devletinin yokluğu meseleleri içinden çıkılmaz bir hale getiriyor'' diye konuştu.

Mısır'da 3 Temmuz'da yapılan askeri darbeyle Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevinden uzaklaştırılması sonrasında açılan davada, "İhvan'ın ve ilgili tüm oluşumların faaliyetlerinin yasaklanması, Müslüman Kardeşler Derneği'nin kapatılması ile derneğe ait taşınır ve taşınmaz mal varlığına el konulması" kararı verilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.