İhtiyacımı karşılayana gece gündüz dua edeceğim

İhtiyacımı karşılayana gece gündüz dua edeceğim

Doğuştan engelli olan 55 yaşındaki Akşehir'li Rafet Topal, kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Hayatını tekerlekli sandalye üzerinde geçiren Topal, elektrikli engelli aracı istiyor. 4 yıl önce kayını tarafından kendisine alınan engelli aracının neredeyse her ay bozulduğunu ve artık işini görmediğini belirten Topal, "İhtiyacımı kim giderirse sabah, akşam eşim ile kendisine dua edeceğiz" dedi.

img_8791.jpg

Kendisinin yüzde 60 engelli, eşinin ise yüzde 77 oranında engelli sayıldığını dile getiren Topal, malulen emekli edildiğini ve aylık bin 700 lira emekli maaşı aldığını ifade etti. Kimseye muhtaç olmamak için zamanında bir ev aldığı ve aldığı emekli maaşının bin 350 lirasını ev taksiti verdiğini aktaran Topal, şehrin ileri gelenlerinden ve vatandaştan yardım talebinde bulunuyor.

img_8796-001.jpg

Elektrikli engelli aracı istemesinin nedenini de belirten Topal, şunları kaydetti: "Dizlerim tutmuyor. Eşimin engeli yüzde 77. Pazara gidince veya bir şey almaya gidince taşıyamıyorum. Benim elim ve ayağım elektrikli aracım oldu. Ne alsam ona yükleterek eve götürüyorum. 4 yıl önce aracı aldık. İlk 1 yıl sorunsuz kullandım. Sonrasında sıkıntılar başladı. Yağmur yağınca aracım kilitleniyor. Yardıma ihtiyacımız var. Bize sahip çıkacak kimse yok mu?" İhtiyaç sahibi vatandaşa yardım etmek için Merhaba Gazetesi ile (0332) 350 04 44 numaralı telefondan irtibata geçebilirsiniz.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum