İhracatta hedef büyük

İhracatta hedef büyük

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye'nin dünyanın en çok ihracat yapan 31. ülkesi olduğunu, 2023'teki 500 milyar dolar ihracat hedefinin bu sıralamayı değiştireceğini s

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye'nin dünyanın en çok ihracat yapan 31. ülkesi olduğunu, 2023'teki 500 milyar dolar ihracat hedefinin bu sıralamayı değiştireceğini söyledi.

Büyükekşi, TİM ile Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından Konya Ticaret Odası'nda düzenlenen ''2023 İhracat Stratejisi Belgesi Tanıtımı ve Konya'' toplantısına katıldı.

Büyükekşi, toplantıda yaptığı konuşmada, 2023 İhracat Belgesi Projesi'nin amacının Cumhuriyet'in 100. yılında 500 milyar dolar ihracat hedefinin gerçekleşmesine katkıda bulunmak olduğunu, proje için gerekli yol haritasını çizdiklerini belirtti.

2023 stratejisine başlarken son 10 yıldaki başarıdan cesaret aldıklarını ifade eden Büyükekşi, son on yılda ortalama yüzde 20'lik bir ihracat artışı olduğunu, dünya ticaretinden alınan payın yüzde 50 oranında artırıldığını ifade etti.

2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefinin, dünya ihracatındaki Türkiye payının 13 yılda ikiye katlanması anlamına geldiğini dile getiren Büyükekşi, ''Şu anda dünyanın en çok ihracat yapan 31. ülkesi Türkiye. 2023'teki 500 milyar dolar ihracat hedefimiz bu sıralamayı değiştirecek'' dedi.

Konya'nın 2023 İhracat projeksiyonuna da değinen Büyükekşi, Konya'nın 2023 yılı ihracat projeksiyonunu 8 milyar dolar olarak simüle ettiklerini ancak çalışmanın daha detaylı bir şekilde görüşülmesi gerektiğini söyledi.

Büyükekşi, Konya'nın 2023 hedefine, en güçlü olduğu makine ve taşıt sektöründeki gelişmelerle ulaşacağını vurgulayarak, makine sektörünün 2023 ihracat hedefinin 100 milyar dolar, otomotiv sektörünün hedefinin ise 75 milyar dolar olarak belirlendiğini sözlerine ekledi.

Toplantıya, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, MÜSİAD Konya Şubesi Başkanı Aslan Korkmaz ve Konya Ticaret Borsası Başkanı Uğur Kaleli ile çok sayıda sanayici ve iş adamı katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.