İhracatta fuar yerine internet dönemi başladı

İhracatta fuar yerine internet dönemi başladı

İhracat yapan firmalar artık uluslar arası fuarlara katılarak müşteri bulmak yerine internet ortamında alıcı firmalara ulaşıyor


Kurulduğu günden bu yana ihracat yapan İTS Tekstil firmasının genel müdürü Yeliz Özdemir, diğer sektörlerde olduğu gibi tekstil sektöründe de artık fuarlara katılıp müşteri bulmak yerine internet üzerinden ihracat yaptıklarını söyledi. İhracat çalışmalarında, Turkishexporter.net sistemi ile değerlendirdikleri alım taleplerinden ciddi kazanımlar elde ettiklerini ifade eden Özdemir, “Artık her şey internet endeksli, eskiden ihracatta en önemli aracı fuarlardı. Ancak şu an kocaman bir dünya, bir kutunun içinde. Slovakya, Slovenya, Macaristan, Almanya’dan aldığımız taleplerle geçen yılda ciddi rakamlarda ihracat yaptık. Turkishexporter.net sisteminde oluşturulan profiliniz ve tanıtımlar sayesinde ihracatta ciddi talepler almanız mümkün oluyor. Bu ciddi taleplerden bir tanesi de süper market zincirine sattığımız havlu grubuydu. Görüşmelerimiz sonucu firma artık bardaktan tutun basket topuna kadar Türk firmalarını tercih ediyor. Çünkü Türk ürünlerinin kaliteli ve bizim daha çok ihracat için daha çok tanıtıma ihtiyacımız var” dedi.
Özdemir, ‘Kral Efes’ markasıyla güzellik ve spor salonlarına havlu satışları gerçekleştirdiklerini, birçok Avrupa ülkesinin yanı sıra Rusya, Ukrayna ve Ortadoğu’nun farklı noktalarına ürün sattıklarını ifade ederek, “İhracatta tanıtıma büyük ihtiyaç var. Alım yapan firmalar artık blok ihracat yapmıyor. 1-2 aylık ihtiyacına göre alım yapıyor. Çok büyük müşteriler haricinde genelde müşteriler termin’e çok önem veriyor. İşte tam da bu yüzden lojistik olarak önemli bir konumda olan Türkiye, Uzakdoğu ya da Çin yerine tercih edilebiliyor” şeklinde konuştu.
İhracatta Avrupa’nın vazgeçilmez olduğunu kaydeden Genel Müdür Özdemir, “İhracatta Ortadoğu bir alternatif. Ancak, Ortadoğu’da Avrupa’ya göre kullanım alışkanlıkları farklı. Avrupa’dan vazgeçmesek de Pazar olarak Ortadoğu, İran, Lübnan, Irak’ı hedefliyoruz, Ar-Ge çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu. (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.