İhracatçıdan ‘ekonomiye Odaklanma’ Çağrısı

İhracatçıdan ‘ekonomiye Odaklanma’ Çağrısı

İhracatçı Türkiye’nin cumhurbaşkanı seçimini geride bıraktığını, bundan böyle siyasi olaylara değil ekonomiye odaklanılması gerektiğini vurguladı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, yeni Cumhurbaşkanı...

İhracatçı Türkiye’nin cumhurbaşkanı seçimini geride bıraktığını, bundan böyle siyasi olaylara değil ekonomiye odaklanılması gerektiğini vurguladı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, yeni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomiye ve 2023 hedeflerine katkı yapacağına işaret etti.

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi de gerginliklerin bir yana bırakılması, ekonomik büyüme ve istikrara önem verilmesini talep etti.

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Hüseyin Doğan da ekonominin yeniden ülkenin bir numaralı gündemi olması temennisinde bulundu.

İhracatçıların cumhurbaşkanı seçimleri ile ilgili açıklamaları şöyle:

TİM Başkanı Büyükekşi:

"Türkiye, demokrasisini kökleştirecek bir olgunluk ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerini gerçekleştirdi, seçimlerin huzur içinde gerçekleşmiş olması büyük bir kazançtır. Doğrudan halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ediyoruz. Sayın Başbakanımızın Türkiye'nin siyasal olarak büyük dönüşümüne, güçlü küresel bir ekonomik aktör olarak yükselmesine ve uluslararası tacir bir devlet olarak gelişmesine yaptığı liderlik ve ülkemize verdiği hizmetlerin Cumhurbaşkanlığı makamında da süreceğine, ülkemizi 2023 hedeflerine taşıyacağına inanıyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz."

İHKİB Başkanı Tanrıverdi:

“Seçim öncesi yapılan değerlendirmelerin ışığında beklenen bir sonuç oldu. Memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. Piyasaların olumlu tepki göstereceği kanaatindeyim. Ekonomik istikrarın devamı açısından da olumlu bir sonuç oldu. Türkiye’nin parlak geleceği için geçmişe sünger çekip geleceğe emin adımlarla yön vermeliyiz Umarım bundan sonra yeni hükümet çalışmalarında da ekonomi yönetiminde çok büyük değişiklikler olmaz. Ülkenin geleceği açısından daha net görebileceğimiz bir döneme girdik. Bu nedenle yaşanan tüm gerginlikleri bir tarafa bırakarak ekonomik büyüme ve istikrar için çalışmak durumundayız. “

BMD Başkanı Doğan:

“Halkımızın oylarıyla gerçekleştirilen ilk Cumhurbaşkanlığı seçiminin demokrasi kültürümüzü geliştirip, zenginleştirdiğine inanıyorum. Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığını tebrik ediyor, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Büyük bir olgunluk içinde tamamlanan seçim döneminin ardından piyasalar hareketlenecek ve ekonomi yeniden bir numaralı gündemimiz olacaktır. İstikrara inanan, iktisadi kalkınma hamlesini kesintisiz sürdüren Türkiye, marka ekonomisi üzerinden hedeflerine çok daha hızlı bir şekilde ulaşacaktır. Son 10 yılda hızla büyüyen Türkiye’ye eş bir performans sergileyen markalarımızın, yeni dönemin sağlayacağı özgüven koşulları altında başarı çıtasını çok daha yukarılara çıkaracağına inanıyorum. “

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.