‘İhracat Koçluğu’ KOBİ’lere ihracat yaptıracak

‘İhracat Koçluğu’ KOBİ’lere ihracat yaptıracak

Kamuoyuna Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan tarafından açıklanan ‘Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’ kapsamında Konya Sanayi Odası ile Uludağ İhracatçı Birlikleri arasında protokol i

Protokole göre; yapılacak saha araştırmasıyla Konya’da ihracatın önündeki engeller tespit edilecek, daha sonra belirlenen firmalar ihracat yapmaya ya da ihracatını geliştirmeye teşvik edilecek. Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ın katılımıyla Ankara’da düzenlenen protokol törenine TSE ve Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil de katıldı. Protokolü KSO adına Genel Sekreter M. Sedat Taşkazan imzaladı
Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, KOBİ’lerin ihracatını artırmayı amaçlayan ‘İhracat Koçluğu Projesi’nin, Türkiye ihracat sıralamasında 15’nci sırada yer alan Konya’nın ihracatının artırılmasında son derece önemli olduğunu vurguladı. 
Proje ile ilgili ilk çalışmaların Konya’da, Konya Sanayi Odası aracılığıyla yürütülecek olmasının kendileri için bir gurur kaynağı olduğunu ifade eden Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, projenin geliştirilme sürecinde KSO’nun, DTM (Dış Ticaret Müsteşarlığı) ve İGEME (İhracatı Geliştirme ve Etüd Merkezi) ile sürekli işbirliği yaparak, teknik destek sağladığını anlattı.
İHRACATTA BÜROKRASİ AZALACAK
Başkan Tahir Büyükhelvacıgil, İhracat Koçluğu olarak açıklanan ihracatta devlet yardımları kapsamında uygulanmaya başlanan ‘Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’in hem ihracatçı KOBİ’ler hem de ihracat yapmak isteyen firmalar için son derece önemli olduğunu söyledi. Türkiye’nin ihracat odaklı büyüdüğünü anlatan ve ihracatın Türkiye ekonomisi için önemine değinen Başkan Büyükhelvacıgil, “ Proje, Türkiye’nin 2023 yılında hedeflediği 500 milyar dolarlık ihracat ve dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefine ulaşmasında önemli bir projedir” şeklinde konuştu.
Başkan Büyükhelvacıgil, Konya’nın da 32 bin KOBİ’siyle dünyanın 165 ülkesine dolaylı olarak yıllık 1,5 milyar dolar civarında ihracat gerçekleştirdiğini hatırlatarak, ‘İhracat Koçluğu Projesi’nin Konyalı sanayicilerin yakaladığı bu başarıyı daha da artıracağını kaydetti.
Başkan Büyükhelvacıgil, proje ile ilgili şu bilgileri verdi: “Projenin amacı; ihracatta bürokrasiyi azaltmak, ihracatçı KOBİ sayısını artırmak ve ihracat pazarlarını çeşitlendirmek. Proje süreçlerinde proje bazlı eğitim ve danışmanlık, yurtdışı pazarlama, alım heyeti ve bireysel danışmanlık konularında destek verilecek. Proje kapsamında gerçekleştirilen eğitim ve danışmanlık faaliyet giderleri ile program organizasyonuna yönelik faaliyet giderlerinin 400 bin ABD Doları, yurt dışı pazarlama program giderlerinin 150 bin ABD Doları, alım heyeti program giderlerinin 100 bin ABD Dolarına kadar olmak üzere yüzde 75 oranında desteklenecek”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.