İHH yeni binasında açıldı

İHH yeni binasında açıldı

İHH Konya Şubesi hizmet binası dualarla hizmete girdi. Açılış töreninde konuşan İHH Genel Başkan Vekili Yavuz Dede, "Konya halkı her zaman İHH'nın yanında olmuştur. İHH olarak mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi

AYDER ile yollarını ayırma kararı alan İHH Konya Şubesi'nin yeni binasının açılışı gerçekleşti. Şerafettin Caddesi üzerinde bulunan yeni binanın açılışına Vali Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, İHH Genel Başkan Vekili Yavuz Dede, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı  Adem Alemdar ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Programa katılması beklenen İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, son anda geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle uçağa binmedi. Açılış konuşmasını yapan İHH Genel Başkan Vekili Yavuz Dede, "Konyalı STK'lar ve Konyalı vatandaşlar, İHH'nın hep yanında olmuştur. İHH dünyanın farklı coğrafyalarına yardım eli uzatan bir kuruluştur. İHH, nerede mazlum varsa orada olmaya devam edecektir. İHH olarak, halkımızdan her zaman gerekli desteği gördüğümüzü söyleyebilirim. Biz halkımızın desteği ile büyüyen bir kuruluşuz. Yaptığımız yardımlarda halkımız da etkisi büyüktür. Bizler İHH olarak nerede bir Müslüman zulüm görüyorsa, nerede biz Müslüman yardıma muhtaçsa, nerede bir yetim tok uyuyorsa bizler de orada olmaya gayret edeceğiz" diye konuştu.
 
TECRÜBEMİZ İLE HAREKET EDİYORUZ
İHH'nın köklü bir kuruluş olduğuna değinen Dede, "İHH çalışanları kurulduğu günden bu yana aynı heves ile yollarına devam etmektedir. Bizler geçmişi ile fark yaratan bir kuruluşuz. Yaptığımız işlerde tecrübemiz ile hareket etmekteyiz. Bugün elhamdülillah Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Mesafe tanımaksızın, yardım eli uzatmaya çalışıyoruz. Bugün Ortadoğu'da ve çeşitli yerlerde, İHH'nın bayrağını görenlerin yüzü gülmekte. Onlara umut aşılamaktayız" ifadelerini kullandı. İHH Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal ise, "AYDER ile olan ayrılığımızdan sonra bir yeni bina ihtiyacı hissettik. Bugünden sonra yeni binamızda çok daha güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Yavuz bey, İHH'nın ne kadar büyük bir kuruluş olduğundan bahsetti. Bugün bir çok kişinin adımını dahi atamadığı yerlere İHH'nın yardım TIR'ı gidiyorsa, bu bizim ne kadar büyük bir yardım kuruluşu olduğumuzu göstermektedir. Binamız Konya başta olmak üzere, İslam alemine hayırlar getirir inşallah" şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından dualar edildi ve kurdele kesildi. Katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.
 
İHH,  Suriye'ye 5 
TIR daha gönderdi 
 
İnsan Hak ve Hürriyetleri Vakfı (İHH) Konya Şubesi dün Suriye'ye 5 yardım TIR'ı gönderdi. İHH Konya Şubesi Suriye'nin çeşitli bölgelerine götürülmek üzere yola çıkan TIR'lar ile ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan İHH Genel Başkan Vekili Yavuz Dede, İHH'nın köklü bir geçmişi olduğunu belirterek, "Yardım konusunda İHH, gerçekten de çok tecrübeli bir kuruluştur. Sınır tanımaksızın farklı coğrafyalara İHH'nın eli çok şükür ulaşmıştır, ulaşmaya da devam etmektedir. Amacımız insanlara umut vermek, onlara bir umut ışığı olmak. Savaş zor bir süreç. Fiziksel olarak yaralanmasa dahi, psikolojik çöküntülerin yaşanmasına sebep olan bir süreç. Allah hiçbir Müslüman kardeşimize böyle bir süreç yaşatmasın. 4. yılına gelen bir savaştan bahsediyoruz ve 4. yılda da halen daha ne olacağı belli değil. Konya vakıf kültürü olan şehir. Yapılan yardım kampanyalarına Konya halkının gerçekten de büyük teveccüh gösterdiğini biliyoruz. Konya'da daha önce farklı derneklerle çalışmalar yürüttük. Fakat 2015 yılı başından itibaren kendi yolumuzda gitme kararı aldık" ifadelerini kullandı. İHH Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal ise yardım kampanyalarına Konya halkının büyük bir ilgi gösterdiğini belirterek, yardımların farklı coğrafyalarda da devam edeceğini kaydetti. Konuşmaların ardından TIR'lar dualarla Suriye'ye yollandı.
BERKHAN PARLAK  merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.