Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi ürünleri ilgi gördü

Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi ürünleri ilgi gördü

Savunma sanayi sektörünün öncü firmalarından Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi, IDEF’19 Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’na katıldı.

Savunma sanayi sektörünün öncü firmalarından Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi, IDEF’19 Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’na katıldı. Fuarda, firmanın uzun yıllar sonunda oluşan know -how’ıyla birlikte son teknolojiyi harmanlayarak ürettiği tüfekler ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşırken, Huğlu’nun yatırımlarının artacağı ve buna bağlı olarak Ağustos ayından itibaren yeni fabrikasında faaliyet göstereceği müjdesi de verildi. Fuarın taktik ve pompalı tüfeklerle birlikte gözdesi olan keskin nişancı tüfeği Ovis, .308 cal olarak üretilmiş 3+1 kapasiteli bolt action mekanizmasıyla çalışan bir ürün. Muadil ürünlerle karşılaştırıldığında Ovis, 600 gr ile 2000 gr arasında değişen ayarlanabilir tetik ağırlığı sayesinde atıcıya büyük avantajlar sağlarken, çift tırnaklı şarjör tutucu sistemi sayesinde tutukluluk gibi riskleri en aza indiriyor. Ayrıca 6 kilitli mekanizması sayesinde hem güvenlik, hem de sağlamlık açısından bir adım öne çıkıyor. Huğlu, Ovis yivli tüfeğini seri imalata devam ederken daha büyük kapalı alana ve yeni makine yatırımlarına olan ihtiyacı özellikle göz önünde bulundurdu. Buna bağlı olarak şirket, makine yatırımlarını sürdürürken bir yandan da Ağustos ayında bitmesi planlanan yeni fabrika binası için çalışıyor. Dolayısıyla Huğlu 2019 yılında yatırımlarını, daha büyük bir alana taşıyarak devam ettirecek. Bununla birlikte 2019 yılında yapılacak yeni atılımlar ve ürünlerle %25’lik bir büyüme de öngörülüyor. Huğlu, bu yıl içinde IDEF’19 gibi uluslararası nitelik taşıyan fuarlara katılarak farklı pazarlara ulaşmayı da hedefliyor.

HABER MERKEZİ

 

 

 

İşsizlik ve esnek çalışma biçimleri önlenmelidir

Eğitim-İş’in bağlı olduğu Birleşik Kamu-İş’in Ankara Tandoğan’daki 1 Mayıs İşçi Sınıfının Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’ne katılan Eğitim –İş Konya Şubesi bayramı burada kutladı. Birleşik Kamu-İş’e bağlı sendikalar ve üyeleri AKM önünde toplanarak, Tandoğan Meydanındaki yürüyüşe Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, MYK üyeleri, Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, yönetim kurulu üyeleri, diğer sendikaların genel başkanları, yöneticileri, Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, yönetim kurulu, ilçe temsilcileri ve üyeleri de katıldı. Birleşik Kamu-İş’in bağlı sendikalar toplanma alanında davul zurna eşliğinde halaylar çekerken, bir yandan da, “Hak verilmez alınır, zafer sokakta kazanılır”, “Emek, eylem, direniş işte Kamu-İş”, “Kurtuluş, emeğin iktidarında”, “Sadaka değil, toplu sözleşme”, “Hayır, bitmedi daha, yeni başlıyor”, “Direne, direne kazanacağız” sloganları atıldı. Tandoğan Meydanına kadar yürüyüş gerçekleştirildi. Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık 1 Mayıs’ta alanlarda kamu emekçileri ve işçilerin taleplerini dile getirdiklerini belirterek, “İşsizlik ve esnek çalışma biçimleri önlenmelidir. Eğitimin ve sağlığın tamamıyla paralı hale getirilmesini kabul etmiyoruz. Her alanda gerici kadrolaşmadan vazgeçilmelidir. Sağlıkta reform adı altında devam eden şehir hastaneleri durdurulmalıdır. Emeklilik hakları gasp edilen EYT’lilerin emeklilik haklarını verilmelidir. Kıdem tazminatı hakkının yok edilmesine izin verilmeyecektir. İşsizlik Sigortası Fonu’nun yağmalanması bitirilmelidir. Sendikal örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılmalıdır” dedi.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.