Hollandalı Chp'liler Cumhuriyet Bayramı'nı Kutladı

Hollandalı Chp'liler Cumhuriyet Bayramı'nı Kutladı

Cumhuriyet Bayramı, CHP Hollanda Birliği tarafından Leiden şehrinde kutlandı.Leiden İşçiler Birliği konferans salonundaki kutlamaya CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı ve İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da katıldı.

Cumhuriyet Bayramı, CHP Hollanda Birliği tarafından Leiden şehrinde kutlandı.

Leiden İşçiler Birliği konferans salonundaki kutlamaya CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı ve İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da katıldı.

Mart ayında kurulan CHP Hollanda Birliği'nin Başkanı Arzu Özalp, törende yaptığı konuşmada, "Cumhuriyet, gemenliğin asıl sahibinin halk olduğu, kişilerin kendilerini özgürce ifade ettiği, hukuk devleti ilkesi ile adaletin teminat altına alındığı, ırk, dil ve din ayrımı gözetmeden herkesin ortak iradesi ile oluşturduğu yönetim biçimidir." dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, cumhuriyetin çağdaşlaşma ve ilerleme anlamına geldiğini dile getirdi. Tanal, "Çağdaşlaşmadaki kasıt çağın gereklerini yakalamak, çağın gerekleri olan bilimsel ilme ve fenne yaklaşmak ve onu yakalamak anlamına gelir. Rahmetli Atatürk'ün idealindeki cumhuriyet çağdaşlaşma cumhuriyeti idi. Bu gün ülkemiz onu yakalamaya çalışıyor." dedi.

Ali Demirçalı ise "Cumhuriyetin daha sağlam temellere oturtulması için özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırılması gerekir. Daha özgür bir Türkiye hayal edilmeli ve kurulmalı. Bunun için toplumun önünün açılması gerekir. İnsanların yeniden korkmadan, özgürce yaşayacağı ortamların sağlanması lazım. Tekrar Türkiye'nin cazibe noktasına çekilmesi lazım. Onun için iktidar ve muhalefet partilerine çok büyük görevler düşüyor." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.