Hollanda'da Yeni Yasama Yılı Kilisedeki Törenle Başladı

Hollanda'da Yeni Yasama Yılı Kilisedeki Törenle Başladı

Hollanda'da yeni yasama yılı, Lahey'deki Büyük Kilise'de düzenlenen törenle başladı. Törene Hollanda Başbakanı Mark Rutte, kabine üyeleri, milletvekilleri ve üst düzey memurlar katıldı. Açılışta Diyalog Platform Kurumu'ndan Ömer Canlıoğlu...

Hollanda'da yeni yasama yılı, Lahey'deki Büyük Kilise'de düzenlenen törenle başladı. Törene Hollanda Başbakanı Mark Rutte, kabine üyeleri, milletvekilleri ve üst düzey memurlar katıldı.

Açılışta Diyalog Platform Kurumu'ndan Ömer Canlıoğlu da Kur'an-ı Kerim okudu. Ney dinletisinin de renk kattığı törende farklı dinlerin temsilcileri, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Çocuk korosunun seslendirdiği parçaların ardından, Hollanda Milli Marşı'nın okunması ile program sona erdi.

Törenin ardından Cihan Haber Ajansı'na konuşan Hollanda Başbakanı Mark Rutte, "Yasam yılı açılışlarının son 15 yıldır farklı din temsilcileri ile ortak program eşliğinde yapılması ve Hollanda'nın birliği adına dua edilmesini son derece önemsiyorum. Hollanda için son derece verimli ve ekonomik açıdan güçlü bir yıl diliyorum." dedi.

İŞİD ile mücadelenin sadece Hollanda'nın değil tüm dünyanın sorunu olduğunu vurgulayan Rutte, "Yaptıkları insanlık dışı faaliyetleri kabul etmek mümkün değil. IŞİD'ın farklı ülkelerde işlediği barbarlıklar durdurulmalı. Biz uluslararası toplumla birlikte bu vahşete karşı ortak mücadeleden yanayız." dedi.

Hollanda'da tüm kesimlerin İŞİD'e karşı ortak bir duruş sergilemesini isteyen Mark Rutte, "Aileler çocuklarına bu konuda bilgiler vermeli ve çocuklarına sahip çıkmalı. Biz hükümet olarak İŞİD'e katılanlar gençler hakkında sert önlemler alacağız." şeklinde konuştu.

Gençlere eğtimlerini kesinlikle yarıda bırakmamaları çağrısı da yapan Rutte, "Her genç için Hollanda'da aslında yeterince iş var. Kesinlikle yılmasınlar. Önümüzdeki dönemlerde hükümet olarak yeni iş olanaklarının oluşturulmasına ağırlık vereceğiz. Hiçbir eğitimli gencin iş alanının dışında kalmasına izin vermemeye gayret edeceğiz." dedi.

Başbakan Rutte, Türk girişimcilerin kurduğu Hollanda Genç İşadamları Federasyonu'nun da iş dünyasının önünü açma adına önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.