Hollanda'da kralın tahta çıkış tarihi belli oldu

Hollanda'da kralın tahta çıkış tarihi belli oldu

Hollanda Yabancılar Merkezi (NCB), göçmenleri, 30 Nisan'da gerçekleşecek taht değişikliği konusunda bilgilendirmek amacıyla kraliyet ailesiyle ilgili kurs düzenlemeye başladı.

İnteraktif ortamda verilen ücretsiz kurslar sayesinde göçmenlerin kraliyet ailesinin yapısı, taht değişikliğinin getireceği yenilikler, kral ya da kraliçenin toplum ve devlette üstlendiği rol gibi konularda bilgi sahibi olmaları hedefleniyor.

30 Nisan'daki taht değişikliğinin Hollanda açısından tarihi bir öneme sahip olduğunu, çünkü 123 yıl aradan sonra ilk kez bir kralın görev alacağını belirten NCB Müdürü İlhan Akel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insanların kraliyet ailesiyle ilgili bilgi eksikliklerini giderirken, aynı zamanda toplumsal katılımlarını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Yabancıların, yıllardır yanlış bir şekilde bu ülkenin sırtında kambur gibi lanse edildiğini, bu önyargıyı kırmak için çaba gösterdiklerini kaydeden Akel, "Kraliyet ailesi Hollanda'da çok önemli bir işleve sahip. Bu önemli konuda göçmenleri bilgilendirerek içinde yaşadıkları toplumu tanımalarını ve bu yolla topluma katılımlarını arttırmayı amaçlıyoruz. Kurslarımızla ilgili Sosyal İşler Bakanlığı'nı, belediyeleri, tüm siyasi parti gruplarını bilgilendirdik. Kraliçe ve müstakbel Kral'a da bu konuda bilgi göndereceğiz" dedi.

Daha yeni başlamasına rağmen kursa ilginin bir hayli yüksek olduğunu anlatan Akel, Hollandalılar arasında kraliyet ailesini yeteri kadar bilmeyenlerin olduğunu ve onların da kurslarını takip edebileceklerini ifade etti.

NCB Müdürü Akel, 1 Mayıs tarihine kadar devam edecek ücretsiz kursun daha sonra kurumlarının verdiği dil dersleri kapsamına alınarak ücretli hale getirileceğini bildirdi.

Hollanda'da 33 yıldır tahtta oturan Kraliçe Beatrix, 30 Nisan'da görevi büyük oğlu veliaht Prens Willem Alexander'a bırakacak. Başkent Amsterdam'da düzenlenecek törende Krallık tacını takacak olan Willem Alexander, 123 yıllık bir aradan sonra göreve gelen ilk Kral unvanına sahip olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.