Hollanda'da 2-1'lik 'Çek' Krizi Yaşanıyor

Hollanda'da 2-1'lik 'Çek' Krizi Yaşanıyor

Fransa'da yapılacak olan EURO 2016 Elemeleri'nde A Grubu'nda, Hollanda deplasmanda Çek Cumhuriyeti'ne 2-1 yenilmenin krizi yaşanıyor.Generali Arena'da oynanan ve büyük bir mücadeleye sahne olan karşılaşmada Çek Cumhuriyeti Borek Dockal ile öne...

Fransa'da yapılacak olan EURO 2016 Elemeleri'nde A Grubu'nda, Hollanda deplasmanda Çek Cumhuriyeti'ne 2-1 yenilmenin krizi yaşanıyor.

Generali Arena'da oynanan ve büyük bir mücadeleye sahne olan karşılaşmada Çek Cumhuriyeti Borek Dockal ile öne geçtiği maçta, Hollanda'nın Stefan de Vrij ile bulduğu gole engel olamamış, taki 90+1. dakikada Janmaat'ın hatası ile pozisyon bulan Çek Cumhuriyeti, Pilar'ın golü ile üstünlüğü yakalamıştı.

2-1'LİK ÇEK YENİLGİSİ BÜYÜK YANKI BULDU

Louis van Gaal'dan görevi devralan Hollanda'nın yeni teknik direktörü Guus Hiddink hazırlık maçında İtalya karşısında 2-0'lık bir yenilginin ardından, Avrupa şampiyonası elemelerinde deplasmanda Çek Cumhuriyetine 2-1 yenilmesi Hollanda basınında geniş yankı buldu.

Hollanda De Volkskrant Gazetesi Hiddink elemelere kötü bir başlangıç yaptı. Manşeti ile duyurduğu haberde, ikinci maçın grubun en zayıf takımı Kazakistan ile 10 Ekim'de olduğunu bunun Hiddink için bir avantaj olduğunu söyledi.

Guus Hiddink, yenilginin faturasını defans oyuncularına çıkarttı. Hiddink, "Maçın son dakikasında çok basit bir hata ile kendi kalemize gönderilen bir top ile golü yedik. Üzgünüz. Önümüzdeki Kazakistan ve İzlanda maçlarını kazanarak grupta iddialı duruma geçeceğiz ve gruptan çıkacağız." açıklamasında bulundu.

Hollanda, gruptaki ikinci maçını 10 Ekim tarihinde Kazakistan ile oynayacak. Bu maçtan üç gün sonra da İzlanda ile karşılaşacak.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.