Hızlı trene kalitemizle rakibiz

Hızlı trene kalitemizle rakibiz

Yüksek Hızlı Tren seferlerinin başlamasının otobüs işletmelerini etkilemediğini belirten işletmeciler, Türkiyenin dört bir yanına ulaşımın sağlandığı karayolunda hizmet kalitesiyle hızlı trene rakip

Bayramın hemen ardından başlayan asker alımları nedeniyle yoğun günlerin yaşandığı Şehirlerarası Otobüs Terminali şimdilerde yoğunluğu atlatarak rutine döndü. Otobüs firmalarının işletmeleri şimdi üniversite öğrencilerinin geliş zamanını bekliyor. Yüksek Hızlı Tren’in kendilerine fazla etki etmediğini belirten işletmeciler, Yüksek Hızlı Tren’in sadece Konya-Ankara arası hizmet verdiğine dikkat çekiyor. Yüksek Hızlı Tren’in Ankara’ya yapılan seferlere etki etmediğini söyleyen işletmeciler ilk tercih tren olsa da gidilecek yere göre yolcuların otobüsü de tercih ettiğini bildiriyor. Ankara’ya yapılan seferler trenle de otobüsle de 25 TL.

 

YÜKSEK HIZLI TREN ETKİLEMEDİ

 

Kontur İşletme Müdürlerinden Süleyman Çiçek, Yüksek Hızlı Tren’in Konya-Ankara arası seferlerine başlaması ile birlikte Ankara yönündeki veya Ankara’dan Konya yönündeki müşteri potansiyelinde bekledikleri düşüşün olmadığını dile getirdi. Süleyman Çiçek, “Yüksek Hızlı Tren’in seferlerine başlaması bizi etkilemedi. Her ne kadar ilk tercih trenden yana olsa da gidilmek istenilen yere göre müşterinin tercihleri de değişiyor. Ankara dışında Türkiye’nin dört bir yanına ulaşım genellikle karayolu ile yapılıyor. Dolayısı ile Yüksek Hızlı Tren’in otobüs işletmelerine bir etkisi olmadı” dedi. Hızlı trenin de otobüsün de 25 TL’ye yolcu taşıdığını bildiren Süleyman Şahin, “Tüm otobüs işletmeleri olarak müşterilerimizi memnun edebilmek için hizmette yarışıyoruz. Fiyat indirimi yerine kaliteli hizmet yapmayı tercih ettik. Zaten fiyatlarımız çok da yüksek değil” ifadelerini kullandı.

 

Otobüs işletmeleri arasındaki rekabetin artık fiyat indirimi ile değil, hizmet yarışı şeklinde yapıldığını dile getiren Kontur İşletme Müdürlerinden Mithat Oruç da, yolcuların daha rahat yolculuk yapmalarını sağlamaya yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bu kapsamda otobüsleri sürekli yenilediklerini ve tüm otobüslerin koltuklarında televizyon, internet gibi yolculuğu zevkli hale getirebilecek ve hoş vakit geçirmeyi sağlayacak cihazları yerleştirdiklerini bildiren Mithat Oruç, bilet fiyatlarında da internetten alımlarda yüzde 10 indirime gittiklerini, ayrıca Kontur üyelerine her bilette yüzde 5 puan kazandırdıklarını söyledi. Oruç, bu puanların biriktirilerek bilet yerine kullanılabileceğini dile getirdi.

 

FİYATLARI DAHA AŞAĞI ÇEKEMEYİZ

 

Bayramın hemen ardından yapılan asker alımları nedeniyle yoğun bir dönemi geride bıraktıklarını ve birkaç güne kadar üniversite öğrencilerinin okudukları üniversitelere gitmek üzere yola çıkması nedeniyle yine yoğunluk yaşanmasını tahmin ettiklerini belirten Mithat Oruç, “Öğrenciler için de elimizden gelen en iyi şeyi yapmaya çalışıyoruz. Bazı öğrenciler bilet fiyatlarının yüksek olduğundan yakınıyorlar. Ama girdi maliyetleri her geçen yükseliyor, mazot fiyatları aldı başını gidiyor. Biz, minimum kazançla çalışmaya gayret ediyoruz. Örneğin Ankara’ya 25 TL’ye gidiyoruz. Fiyatları bundan daha aşağı çekmemiz mümkün değil” ifadelerini kullandı.

 

ÖTV VE KDV İNDİRİMLERİ BİZE DE YANSIMALI

 

Devletin demir, deniz ve havayollarında yaptığı ÖTV ve KDV indirimlerini karayolu ulaşımında da yapması gerektiğini söyleyen Mithat Oruç, “Şu an biz demir, deniz ve havayolu ulaşımı yapanlarla aynı şartlar altında çalışmıyoruz. Ortada haksız rekabet durumu söz konusu. Ulaşımda ÖTV ve KDV indirimi yapılacaksa bütün sektörlerde aynı olmalıdır. Biz ÖTV ve KDV’de bir indirim yapılırsa bunu da aynen fiyatlarımıza yansıtır ve müşterilerimizi daha ucuza aynı kalitede taşıyabiliriz” dedi.

 

RASİM ATALAY

 

Foto altı: Yüksek Hızlı Tren’in Konya-Ankara arası seferlere başlamasının karayolu ulaşımında fazla etkisi olmadığını belirten otobüs işletmecileri hizmet kalitesini en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.