Hindu Lider Evinde İftar Verdi

Hindu Lider Evinde İftar Verdi

Hindistan’ın önde gelen Hindu kanaat önderlerinden Swami Agnivesh, Ramazan ayı münasebeti ile evinin kapılarını Müslümanlar ve diğer dinlerden inannanlara açarak iftar daveti verdi.

Hindistan’ın önde gelen Hindu kanaat önderlerinden Swami Agnivesh, Ramazan ayı münasebeti ile evinin kapılarını Müslümanlar ve diğer dinlerden inannanlara açarak iftar daveti verdi.

Aynı zamanda Arya Samaj Hareketi lideri olan sosyal aktivist Agnivesh, Hindistan’da din mensupları arasında uyumun sağlanması adına böyle kutsal bir ayda iftar vererek evinin kapısını inananlara açtığını dile getirdi. Agnivesh, din mensupları arasında diyalogu canlı tutmak, insanların birbirini daha iyi anlamasını sağlamak için bu tarz adımların atılmasının şart olduğunu söyledi.

Mütevazi evine arkadaş çevresinden Müslüman, Hristiyan, Hindu dinlerine mensup kişileri, öğrencileri ve yabancı arkadaşlarını davet ettiğini söyleyen Agnivesh, sıcak bir ortamda kutsal Ramazan ayını idrak etmeye çalıştıklarını ve İslam, Ramazan ve oruç hakkında bilgiler aldıklarını sözlerine ekledi. Ramazan münasebetiyle verilen iftar programında evinde namaz kılındığını ve dini sohbetler edildiğini de sözlerine ekleyen Agnivesh bundan büyük haz aldığını belirtti.

Programa katılan Jami Millia İslamia Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Aktarul Wasi, Hindistan’ın önde gelen kanaat önderlerinden Swami Agnivesh’in bu davetinin çok anlamlı olduğunu ve Hindistan’ın din mensupları arasındaki uyuma nasıl baktığını ortaya koyduğunu dile getirdi. Bu tarz programların diğer dinlere mensup kişilerin İslam’ı daha iyi anlamalarına vesile olduğuna değinen Wasi, Agnivesh’e teşekkür etti.

Hindistan’da sosya aktivizm, kadın, çocuk, fakir hakları, yolsuzlukla mücadele, din mensupları arası diyalog dendiğinde akla gelen ilk isim olan Swami Agnivesh, "Biz bir Allah’ın kullarıyız. O’nun elçisi Muhammed (s.a.s.) gibi bize Allah’ın doğru mesajını ulaştıranları iyi anlamamız lazım." dedi. İnsanların diğer inançları incelemekten korkmamaları gerektiğine değinen Agnivesh, “Her din, özünde hakkı emreder, doğruya yönlendirir. Biz kullar onu doğru anlayamadığından problemler ortaya çıkar." ifadelerini kullandı.

Nüfusunun yüzde 18’e yakını Müslüman olan Hindistan’da resmi rakamlara göre 200 milyona yakın Müslüman yaşıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.