Hindistan’da 7 Günlük Bebek Ve Annesi Sel Bölgesinden Tahliye Edildi

Hindistan’da 7 Günlük Bebek Ve Annesi Sel Bölgesinden Tahliye Edildi

Hindistan'ın kuzeyindeki Keşmir eyaletindeki sel felaketinde bir evde mahsur kalan 7 aylık bebek ve annesi, askerler tarafından kurtarıldı.Keşmir’in başkenti Srinagar'da kurtarma çalışmalarına devam eden askerlerden biri, ağlayan bebek sesi...

Hindistan'ın kuzeyindeki Keşmir eyaletindeki sel felaketinde bir evde mahsur kalan 7 aylık bebek ve annesi, askerler tarafından kurtarıldı.

Keşmir’in başkenti Srinagar'da kurtarma çalışmalarına devam eden askerlerden biri, ağlayan bebek sesi duyunca, sesin geldiği eve girdi. Apartmanın en üst katındaki evde beyaz havluya dolanmış bebeği bulan asker, annesiyle birlikte güvenli bölgeye tahliye edilmesine yardımcı oldu. Bebeğin 7 günlük olduğu bildirildi.

Güvenli yerlere tahliye edilmek için yardım bekleyen binlerce insan için helikopterleri seferber eden Hindistan Hava Kuvvetleri'nin kurtarma çalışmaları ise hızla devam ediyor. Bir hafta boyunca devam eden şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymaları sonucu resmi ölü sayısı 220'e ulaştı.

Hint ordusu bugün yaptığı açıklamada, selde mahsur kalan 110 binden fazla kişiyi kurtardıklarını açıkladı.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, pazar günü helikopterle sel bölgesini ziyaret etmişti. Başbakan Modi, selzedelere 150 milyon dolar yardım edecekleri sözünü verdi.

Son 60 yılın en büyük sel felaketini yaşayan Hindistan'da yüzlerce köy sular altında.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.