Heyecanımıza herkes katılsın

Heyecanımıza herkes katılsın

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürleri Değerlendirme ve Planlama Toplantısı'nda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İl Müdürlerine hitaben yaptığı konuşmada, gençlerin spor yapmasına yardımcı olun talimatı verdi

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürleri Değerlendirme ve Planlama toplantısı Bakanlığın Konferans Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Müsteşar Basri Hakan Hakyemez, Müsteşar Yardımcıları Aslan Karanfil, Yavuz Çelik, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Abdülkadir Mahmutoğlu, Proje Koordinasyon Genel Müdürü Ramazan Yiğit, Daire Başkanları ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürleri katıldı.
KILIÇ'TAN İL MÜDÜRLERİNE TAVSİYE
İllerde gençlik ve spor faaliyetlerinin artması için gece gündüz çalışmaları gerektiğini söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Gençlik Merkezlerimiz bizim için çok önemli. Gençlik Merkezlerimize mutlaka zaman ayırın. Gençlik liderlerimizi mutlaka tanıyın. Onlara sevgi gösterin ki, onlarda Gençlik merkezlerine gelen gençlere aynı ilgiyi göstersin. Vazifelerinin ne derece önemli olduğunu hissettirin” diye konuştu. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak çok önemli projelere imza attıklarını ve illerinde bunlara sahip çıkması gerektiğini söyleyen Bakan Kılıç, “Heyecanımıza ortak olun. Şehirlerimize sporla iç içe bir hayat yaşandığını hissettirin. Yaz okullarımıza değer verin. Sporda marka olacak çocuklar bulun. Farkındalıklar oluşturun. Bu yıl 19 Mayıs kutlamalarına büyük önem veriyoruz. Çok iyi hazırlanmanızı istiyorum. Bayramı bayram tadında yaşamak ve yaşatmak için sporu sokağa dökün. Samimiyetinizi hissettirin ve çok güzel bayram yürüyüşleri yapın” diye konuştu.
BAYKAN: "PROJELERİMİZ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR"
Spor kültürünün artması için çok önemli projelere imza attıklarını ifade eden Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, ‘Gelin Spor Yapalım, Tek Galibi Dostluk Olsun’ projesi kapsamında oluşturulan Spor Tırı, Ünilig ve Yetenek Avcısı AVM’lerde projeleri hakkında bilgi verdi. Spor Genel Müdürü Baykan, Spor Tırının gittiği illerde büyük ilgi gördüğünü de belirterek, “Tırımızın gördüğü yoğun ilgiden dolayı güzergahına 8 şehri daha ekledik. Ünilig projesiyle spor yapma fırsatı bulamayan gençlerimize spor yaptırıyoruz. Ünilig’e olan ilgi bizleri çok mutlu ediyor. Yetenek Avcısı AVM’lerde projesinde de şu ana kadar 30 ayrı spor branşı ve 15 farklı etkinlik tanıtıldı. Ailelerin haftasonları uğrak yeri olan alış-veriş merkezlerindeki bu etkinliklerde büyük ilgi görüyor. Anadolu Ligi’ni geçtiğimiz hafta Kırıkkale’de başlattık. O projemiz de büyük ilgi görecektir” dedi.
Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte yaz okullarının önemine de değinen Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, “Spor kültürünün artması, yaygınlaşması ve sporu tabana yaymak için yaz projesi uygulamaları çok önemli. Geçen yıl yaz okulu projelerimize büyük ilgi vardı. Bu yılda bu ilgiyi daha da artırmalıyız. Bu yıl çalışan gençlerimizi spor yaptırma gibi bir projemiz var” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.