"Her genç bizim için bir hazinedir"

"Her genç bizim için bir hazinedir"

Anadolu Gençlik Derneği, Türkiye’nin 81 ilinden gelen üniversite başkanlarını Van’ın Tuşba ilçesinde geniş katılımın olduğu yaz kampında ağırladı.

Gerçekleşen yaz kampında teşkilat usulleri, temel esaslar, sosyal medya ve mahremiyet eğitimleri verildi. Kampta üniversite öğrencilerine hitap eden AGD Genel Başkanı Salih Turhan, “Her genç bizim için bir hazinedir. Bu hazinelere ulaşmak adına gecemizi, gündüzümüze katacağız” dedi.

Anadolu Gençlik Derneği(AGD) Üniversite Başkanları Yaz Kampı, Van Tuşba’da yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan kampta, daha sonra AGD Genel Başkan Yardımcısı ve Üniversiteler Başkanı Nurullah Güngör, Üniversite çalışmalarını kapsayan 90 günlük eylem planını üniversite başkanlarına aktardı.  Eğitim sunumları bölümünde AGD Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Selim Dumangöz “Teşkilat Usulleri”, AGD Genel Başkan Yardımcısı Abdulvahap Mete “Temel Esaslar”, Uluslararası Dijital Medya ve İletişim Derneği Genel Başkanı Fatih Gündüz ise “Sosyal Medya ve Mahremiyet” konulu sunumlarını gerçekleştirdi.her-genc-bir-1.jpg

TURHAN: VAN MİLLİ GÖRÜŞ HAREKETİ İÇİN AYRI BİR ÖNEME SAHİP

Yaz kampında üniversite başkanlarına seslenen Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, kampın yapıldığı İl Van’ın Millî görüş hareketi için önemine işaret etti. Turhan yaptığı konuşmada “Bugün burada çok mübarek bir beldedeyiz. Şehitler yurdu, birçok alim ve ilim adamı yetiştiren bir beldedeyiz. Erbakan Hocamızın çok önem verdiği Van’ımız, Millî Görüş Hareketi için de büyük önem arz etmektedir. Hocamız ve Millî Görüş Hareketi bölgeye birçok hayırlı yatırımda bulunmuş ve bugün hala bu yatırımlar bölge halkı tarafından takdir ile hatırlanmaktadır. Yani şu anda bulunduğumuz topraklar ter izinin, toz izinin, canla başla mücadelenin birbirine karıştı Şehri Van, bizim için çok çok önemlidir’’ dedi.

HER GENÇ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Her bir gencin önemini vurgulayan Turhan, “Sınıflarımızda, kantinlerimizde, kampüslerimizde üniversite gençliğimize ulaşmak adına gayret sarf edeceğiz. Her genç bizim için bir hazinedir. Bu hazinelere ulaşmak adına gecemizi, gündüzümüze katacağız. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılı sürecinde üniversite gençliğinin dertleriyle hem hal olmaya devam edeceğiz” dedi.

EFENDİMİZİN KULLANDIĞI METOTU KULLANACAĞIZ

Turhan,üniversite gençliğinin efendimizin metodunu kullanmasının gerektiğinin altını çizerek, “Programın Muharrem ayında gerçekleşmesi de bizim için üç önemli manayı da ifade etmektedir. Hicret, takvim ve Kerbala’dır. Kerbala’da yaşanan hadise ile Hz. Hüseyin Efendimiz şehit edilmiş, yaşanan acılar bugün dahi yüreğimize dokunmaktadır. Bugün de Siyonistlerin yaşattığı acılar ile karşı karşıyayız. Siyonistler fitne ve fesatlar ile Müslümanları birbirine düşürmeye, batıl olanlar kötülüğün hâkim olması için mücadele etmeye devam etmektedir. İşte bizim bu planları bozma noktasında yoğun gayretler ortaya koymamız gerekiyor. Peki nasıl mücadele edeceğiz? İnancımızın ortaya koyduğu şekilde mücadele edeceğiz. Tebliğ ve davet nasıl yapılması gerekiyorsa, Efendimiz(sav) nasıl yaptıysa bizde aynı metotları kullanarak bu çalışmaları yürüteceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.