Hedef Kırkpınar’ın, özünü korumak

Hedef Kırkpınar’ın, özünü korumak

648. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin ağalığını yapan Seyfettin Selim, Kırkpınarı geçmiş yıllardaki gibi heyecanlı bir yapıya kavuşturarak, gelecek nesillere aşılamak istediklerini söyledi.

Kırkpınar’ı eski heyecanlı görüntülerine kavuşturmak için neler yapılması gerektiği konusunun masaya yatırıldığı toplantıda konuşan ağa Selim, “Kırkpınar 15-20 yıl öncesine göre önemini kaybetti. Kırkpınar’a eski heyecanını kazandırıp gelecek nesile aşılamak istiyoruz. Ne zaman gerçekten güreşsever birisi karşıma çıkarsa seve seve ağalığı ona devrederim. Kırkpınar’ı daha güzel yerlere getirmek istiyoruz. Benim şahsi hiçbir beklentim yok. Mesleğimle de ters bir iş. Türk sporuna hizmet için, hayır için yapıyorum. Gerekirse 4 yıl daha bu işin içinde olacağım. Seven ve meraklı bir kişi çıkana kadar bunu güzel bir yere getireceğiz” şeklinde konuştu.

Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak ise bu yıl Kırkpınar’ı daha yukarıya taşımak için elbirliği yaptıklarını, seviyeyi yükseltmek için yola çıktıklarını ve hızlı bir şekilde çalıştıklarını anlatarak, şunları söyledi: “Birbirimizden enerji aldık. İnşallah bu enerji yağlı güreşin uluslararası platforma taşınmasında ivme olacak. Bu yıl Kırkpınar daha farklı olacak. Bu sene kemer senesi, çekişmeli güreşler olacak. 6-7 başpehlivan bunun için hazırlanıyor. Federasyon olarak Kırkpınar’ın uluslararası platformda tanıtımı için de proje üzerinde çalışıyoruz. Ağamız bize büyük destek oluyor. 2010 yılında İstanbul’da yapılacak organizasyonlar içinde yağlı güreşin tanıtımını yapmak istiyoruz. Beş büyük başkentte yağlı güreş gösterileri düşünüyoruz. Paris, New York, Tokyo, Madrid gibi başkentlerde. Ata yadigarı sporumuzun tanınması açısından önemli bir proje olacak. Hedefimiz Kırkpınar’ın özünü de koruyarak bir yerlere getirmek.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.