Hava şartları fiyatı artırdı

Hava şartları fiyatı artırdı

Kış aylarında sofralardan eksik edilmeyen, zengin bir besin kaynağı olan ve doktorların sağlıklı bulduğu için şiddetle vatandaşlara tavsiye ettiği balığın fiyatı, hava muhalefeti sebebi ile arttı.

Olumsuz hava koşulları, balıkçıların denize açılmasına engel oldu. Kış mevsimi, kar yağışı açısından olmasa da rüzgar bakımından balıkların çıktığı  bölgelerde sert geçiyor. Dolayısıyla rüzgardan en fazla etkilenen yine  balıkçılar oluyor. Çeşitliliğin fazla olmasına rağmen, hava muhalefetinden dolayı balık fiyatları az da olsa artışa geçti. Boğaziçi Balıkçılık çalışanı Mehmet Kale, olumsuz hava koşullarının denizde avcılık yapılmasına imkan tanımadığını söyledi.

SEZON GÜZEL BAŞLADI

Avlanan balık miktarındaki düşüşün fiyatlara olumsuz yansıdığını belirten Kale, vatandaşın bir süre daha pahalı balık yemek durumunda kalabileceğini ifade etti. Kale, tezgahlarda çok az miktarda balık bulunduğunu kaydederek, havaların en kısa sürede normale dönmesini ve fiyatların tekrar düşmesini umut ettiklerini dile getirdi. Sezonun genel anlamda güzel başladığını anımsatan Kale, "Özellikle palamut geçen sezona göre çok iyi ancak balıkçılar denize açılamadığı için fiyatlar da otomatik olarak yükseldi. Bu haftanın böyle geçmesi bekleniyor. Beklentimiz önümüzdeki haftalarda  fiyatların yeniden düşmesi yönünde" diye konuştu.

İDRİS BAKAN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.