Hastanelerde On Binlerce İnsan Yanlış Tedavi Görüyor

Hastanelerde On Binlerce İnsan Yanlış Tedavi Görüyor

Almanya’daki hastane ve muayenehanelerde her yıl on binlerce hastanın yanlış tedavi edildiği ortaya çıktı.

Almanya’daki hastane ve muayenehanelerde her yıl on binlerce hastanın yanlış tedavi edildiği ortaya çıktı. Yanlış tedaviden dolayı ölen insan sayısının trafik kazalarında ölenlerden çok daha fazla olduğu belirtildi. Krankenreport adlı dergi, hastanelerde her yüz tedaviden birinin yanlış yapıldığını ortaya çıkararak, hastaların nasıl bir tehlike ile karşı karşıya olduklarına dikkat çekti. Toplam 18,6 milyon hastane muayenesinden 190 bininin sorunlu olduğu tespit edildi.

Bunun sonucunda da ölüme kadar gidebilen ağır durumların olduğunu ifade eden dergi, geçen yıl trafik kazalarından sadece 3 bin 300 kişinin öldüğünü hatırlattı. 2012 yılında hastaların yanlış teşhis ve tedavi şüphesi ile müracaatlarında her üç şüpheden birinin yanlışlığının doğrulandığı ifade edildi. Tedavinin yanlışlığından şüphelenen toplam 40 bin kişinin bir önceki yılda doktorlar, sigortalar veya mahkeme önünde hak aradıkları belirtilerek tedavinin yanlışlığını fark etmeyen veya hak aramayan hasta sayısının ise çok daha fazla olduğu tahminleri yapılıyor.

Tedavide yapılan yanlışlar arasında ise sıradan hastalık kapmalardan, yanlış ilaçlara, yanlış ameliyata veya ameliyatta vücut içinde malzeme unutulmasına kadar bir düzine hata sayılıyor. Yanlış tedavilerin mutlaka doktor hatası olması gerekmediğine dikkat çeken araştırmacılar, hastanelerdeki yanlış yönetim sistemi ve tecrübe eksikliğinin de etkili olduğuna dikkat çekiyor. Hastaneler Birliği ise, Alman hastanelerindeki tedavi standartların çok yüksek olduğuna dikkat çekerek uluslararası karşılaştırmalarda en önde olduklarının altını çizdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.