Hastalar için üretim yapacaklar

Hastalar için üretim yapacaklar

Konya'da önemli bir açık daha kapandı. Yazır'da Çölyak ve Şeker hastaları için özel üretim yapan bir işletme dualarla hizmete girdi. İşletmede diyet baklava, dondurma ve poğaça gibi ürünler satılacak

“Diyet Station Sağlıklı Yaşam Merkezi” adı ile açılan işletmede glutensiz, diyet ve diyabetik ürünler satılacak. 2-3 yıldır böyle bir işletmeyi Konya'ya kazandırmayı düşündüklerini söyleyen Diyet Station İşletme Sahibi Hasan Hüseyin Bardakçı, “Konya'da bu konuda ciddi bir eksiklik vardı. Çölyak hastaları ve TİP1 diyabet hastalarının yiyebileceği ürünlerin satışını yapacağız. İmalatın büyük kısmı bizde. Ayrıca bu ürünler sadece hastaların yiyebileceği ürünler değil. Sağlığını düşünen herkesin rahatlıkla tüketebileceği ürünler satacağız” dedi.

DİYET DONDURMA VE BAKLAVA İLGİ GÖRDÜ

Baklava, diyabetik hastalar için ekmek, diyet makarna, erişte, dondurma gibi çoğu ürünün Diyet Station Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde satılacağını söyleyen Bardakçı, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Diyabetik, diyet makarna mı olur demeyin. Bizim sattığımız makarnalar, normal makarnaya göre çok daha sağlıklı. Yine diyet dondurmamız çok dikkat çekiyor. Dondurmayı aldığımız firmanın sahibinin babası diyabet hastasıymış. Babaları için diyet dondurma üretiyorlar. 'Dondurmayı çok seviyorum ama fazla yersem kilo alır mıyım?' diye düşünenler bizim dondurmamızı gönül rahatlığı ile yiyebilir. Vatandaşlar tarafından dondurmamız çok dikkat çekti. Konya'da bu sayede light dondurmayı satan bir biz varız.”

KONYA'DA SADECE 2 İŞLETME VAR

Konya'da bu işi yapacak 2. işletme olduklarını dile getiren Bardakçı, “Bir hasta doktora gider. Doktor hastaya 'Şunları şunları yiyeceksin' der. Fakat hasta doktorun önerdiği ürünleri nereden alacağını bilmez. Biz ise bu işletme ile aynı zamanda hastalara ve vatandaşlara doktor kontrolü sonrası ürün danışmanlığı hizmeti vereceğiz” şeklinde konuştu. Konya'da hamur ürünlerinin çok tüketildiğini, davet kültürünün yaygın olduğunu bu sebeple şehirde şeker hastalığının da fazla olduğunu aktaran Bardakçı, şunları kaydetti: “Bu yüzden diyet ürünleri Konya için daha büyük önem arz ediyor. Bu anlamda eksiklik vardı ve kapattığımızı düşünüyoruz. Bir de artık insanlar vücut sağlığına daha çok dikkat etmeye başladı. Yedikleri ürünlerin ne kadar kalori verdiğini hesaplıyor. Bu gerçek bile bizi tercih etmeye yeter. Biz, bir de bu işi dernekler ile yürütmek istiyoruz. Boş durmayacağız, koşturacağız.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.