Konya'daki bu pazardan patates alan vatandaş şoke oldu!

Konya'daki bu pazardan patates alan vatandaş şoke oldu!

Her hafta salı günleri Yazır'da kurulan semt pazarına giden bir vatandaş, aldığı patateslerin içini görünce şoke oldu. Pazarcının seçip verdiği 6 kilo patetesin birçoğunun içi siyah çıktı. Mağdur olan vatandaş, “Hakkımı helal etmiyorum” dedi

Merkez ilçelerde her hafta bir mahallede pazar alanı kuruluyor. Pazar esnafları tezgâhlarının ön kısmına en güzel ürünleri koyarak, vatandaşın ilgisini çekiyor. Esnafların büyük kısmı, vatandaşın meyve ve sebze seçmesine izin vermezken, poşeti kendileri dolduruyor.

photo-2024-10-02-13-08-16.jpg

Önceki gün mutfak ihtiyaçlarını karşılamak için Yazır'da kurulan Salı Pazarına giden bir vatandaş, eve gelince şoke oldu. Yemek yapmak için aldığı patatesleri soyan ve doğrayan bu vatandaş, patatesin içinin siyah olduğunu gördü. 'Belki sadece bir adet patateste durum böyledir' diye düşünen vatandaş, diğer patatesleri de soyunca aynı tabloyla karşı karşıya kaldı.

VATANDAŞ: KİMİ KİME ŞİKAYET EDECEĞİZ?

Daha büyük ve sarı olduğu için pahalı olan patatesi almayı tercih ettiğini dile getiren bu vatandaş, ayrıca şunları kaydetti: “Kızartması güzel oluyor diye büyük patates aldım. 6 kilo patatese 100 TL verdim. Yemek yapmak için patatesleri soyayım dedim. Doğrayınca patateslerin içinin simsiyah olduğunu gördüm. Böyle esnaflık mı olur? Malda bir kusur varsa neden tezgâhta satışa çıkıyor? Benim gibi birçok insan o patateslerden aldı.

photo-2024-10-02-13-14-15.jpg

Paramıza yazık değil mi? Bir de sebze ve meyveleri kendileri seçiyor. Güzel olan birkaç ürünü öne koyuyorlar, çürük ve ezik olanlar arkada kalıyor. Arkadan kendileri doldurup poşete koyuyor. Hakkımı helal etmiyorum. Şimdi biz hakkımızı nasıl arayacağız? Kimi kime şikayet edeceğiz?”

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum