HAK-İŞ’ten Filistin’e  yardım kampanyası

HAK-İŞ’ten Filistin’e yardım kampanyası

HAK-İŞ Konya İl Başkanı Hüseyin Keçeci, “Gazze Yardım Kampanyası’na herkesin elinden geldiği kadar destek olmasını bekliyor, tüm üyelerimizi Filistinliler için yardım kampanyasına katılmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı

HAK-İŞ Konfederasyonu Filistin yararına ‘Gazze Yardım Kampanyası’ başlattı. HAK-İŞ olarak dünyanın neresinde olursa olsun, her türlü şiddetin karşısında olduklarını dile getiren HAK-İŞ Konya İl Başkanı Hüseyin Keçeci, “Siyonist ve katil İsrail ordusunun 7 Ekim 2023’de başlattığı saldırıların ardından binlerce savunmasız çocuk, kadın, yaşlı katlediliyor ve bu durum karşısında bütün dünya sessiz kalmaya devam ediyor. HAK-İŞ Konfederasyonumuz tarafından başlatılan Gazze Yardım Kampanyası’na herkesin elinden geldiği kadar destek olmasını bekliyor, tüm üyelerimizi Filistinliler için yardım kampanyasına katılmaya davet ediyoruz” dedi.

Fedakarlık yapmanın önemine değinen Keçeci, “Kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız. Bizim ile ne olur, tek başımıza ne yapabiliriz demeyin. Siz yoksanız kimse yok demektir. Biz HAK-İŞ olarak, bu kampanyamıza herkesin katılımını istiyoruz. Şu anda Filistin’de ilaç yok, ekmek, su yok, evleri yok. Köylerinden, şehirlerinden kovuldular, gidecek yerleri yok. Yağmur ve soğuk havanın altında yaşam mücadelesi veriyorlar. Bunu biz çözeceğiz, çünkü bizim bütün mazlumlara borcumuz var” diye konuştu.

BİZ BU ÜLKENİN SORUMLULUKLARINI TAŞIYORUZ

Filistin meselesinin bir insanlık sorunu olduğunu ve bu sorunun çözülmediği sürece ne Ortadoğu’nun ne de dünyanın normal bir hayat yaşayamayacağını dile getiren Keçeci, “ Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımız, üyelerimiz ve Filistinli kardeşlerimiz için önceden de yapmış olduğumuz gibi yardım kampanyasını başlattık. Bu kampanyanın sıradan bir kampanya olmadığını belirtmek istiyorum. Yöneticilerimizden, üyelerimizden ve milletimizden Gazze’ye yardım istiyoruz. Söz değil icraat istiyoruz, laf değil yardım istiyoruz. HAK-İŞ olarak herkesten daha fazlasını yapmak zorundayız. Çünkü biz bu ülkenin sorumluluklarını taşıyoruz. HAK-İŞ’in gücü Türkiye’nin gücü diyoruz. HAK-İŞ’in gücü Türkiye’nin gücü ise bu gücümüzün farkında olacağız ve gereğini yapacağız” ifadelerini kullandı.

İNANÇ VE İNSANLIK VURGUSU

HAK-İŞ Konya İl Başkanı Hüseyin Keçeci, Filistin meselesinin üç temel ayağı olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Birincisi, tarihsel sorumluluğumuz var. Dört asır Filistin toprakları bizim ülkemizin bir parçasıydı ve bu topraklarda Osmanlı hakimiyeti ve adaleti hâkim oldu. Çanakkale Savaşı’nda Gazzeli şehitlerimiz var. İkincisi, inancımız gereği bizim Gazze ve Kudüs ile ilgilenmemiz gerekiyor. Çünkü ilk kıblemiz ve Kur’an-ı Kerim’de “Etrafını mübarek kıldık” şeklinde bahsedilen Mescid-i Aksa, bizim için kıymetli ve mübarektir. Bu topraklar bugün işgal edilmiş Filistin topraklarıdır. Üçüncüsü, biz bir sivil toplum örgütüyüz. İnsan haklarını esas alan, insanlığın en temel haklarının farklılıkları olsa bile bu hakların onlara sağlanmasına inanan ve bunu kongre kararları ile teyit ettirmiş bir emek ve sivil toplum örgütüyüz. İnsan haklarının yerle bir edildiği, insanların katliama tabi tutulduğu bir coğrafyayla insan olarak ilgilenmemiz gerekiyor. İsrail’e sözde vadedilmiş toprakların içerisinde bizim ülkemiz de var. Lübnan’ın, Ürdün’ün bir bölümünü işgal ettiler, Sina ve Mısır’ın bir bölümünü işgal ettiler. Golan Tepeleri’ni ve Suriye’yi işgal ettiler. Emperyalist ABD’nin sponsorluğunda bu işgaller devam edeceğini hepimiz biliyoruz. Onun içindir ki sessiz kalamayız, susamayız. HAK-İŞ olarak, sendikalarımızı, şubelerimizi ve üyelerimizi yardım kampanyamıza etkin ve aktif olarak katılmaya davet ediyoruz.”

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.