Hapishaneden Kaçmak İsteyen 6 Kişi Öldürüldü

Hapishaneden Kaçmak İsteyen 6 Kişi Öldürüldü

Fildişi Sahili’nin Abidjan şehrinde bulunan Maca Hapishanesi’nden kaçmak isteyen en az 6 mahkumun öldürüldüğü bildirildi.

Fildişi Sahili’nin Abidjan şehrinde bulunan Maca Hapishanesi’nden kaçmak isteyen en az 6 mahkumun öldürüldüğü bildirildi. Hapishane yetkilileri, Salı günü başlayan ve dün geceye kadar devam eden isyanda, aralarında gardiyanların da olduğu bir çok kişinin yaralandığını belirtti.

Abidjan polisinden yapılan açıklamada, eski devlet başkanı Lautent Gbagbo taraftarı mahkumların olayların ardından hücrelerine döndükleri söylendi.

Maca’da çıkan isyanın nedeni henüz netlik kazanmazken medyada yer alan haberlerde, mahkumların 3 gardiyanı rehin almalarının ardından polisin operasyonu ile isyanın bastırıldığı bilgisi yer aldı.

2010 seçimlerinde Gbagbo’nun, Alassane Ouattara’nın seçim galibiyetini kabul etmemesi üzerine çıkan çatışmalarda yaklaşık 3 bin kişi hayatını kaybetmişti. Gbagbo halen "seçimlerin ardından insanlığa karşı suç işlemekten" Lahey’de bulunan Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.