Hanımlara evde iş imkanı

Hanımlara evde iş imkanı

Şura Hac Malzemeleri, üretmiş olduğu tespih boncuklarını ev hanımlarına dağıtarak tespih yaptırıyor. Bu sayede hanımlar, evlerinden hiç çıkmadan ev geçimine katkıda bulunuyor

Kesin hac kayıtlarının belli olmasının ardından hacı adaylarını tatlı bir telaş sardı. Hacca gidecek olan adayların uğrak noktası hac malzemesi satıcıları oldu. Hacı adayları hac farizasını yerine getirirken giyecekleri ihramlarını almak, sevdiklerine, dost ve akrabalarına çeşitli hediyeler vererek onları sevindirmek için hac malzemeleri satıcılarıyla sıkı bir pazarlığa tutuşuyor. Hacı adaylarının büyük bir çoğunluğu fiyatının Çin mallarına nazaran daha yüksek olmasına rağmen yerli ürünleri tercih ederken, bazı adaylar da ucuz olanına kaçarak Çin malı ürünleri satın alıyor. Hac malzemesi satıcıları önemle yerli ürünlerin tercih edilmesini, Çin ile rekabette kendilerinin desteklenmesini istiyor.

TESPİH ÜRETİMİYLE 70 AİLEYE DESTEK
Hac mevsiminin yaklaşması üzerine hacı adaylarının ihtiyaçlarını gidermek için sıkı bir hazırlık evresine girdiklerini söyleyen Şura Hac Malzemeleri Sorumlusu Mustafa Küçüktoka, hacı adaylarının yakınlarını sevindirmek için verdikleri hediyelerin başında takke, tespih, seccade ve çeşitli takı ürünleri geldiğini bildirdi. Şura Hac Malzemeleri olarak 1994 yılından bu yana takke ve tespih üretimi yaptıklarını belirten Mustafa Küçüktoka, sektörde Türkiye genelinde yüzde 65’lik bir pazara sahip olduklarını dile getirdi.  Tespih üretimi ile yaklaşık 70 aileye ek gelir imkanı sağladıklarına dikkat çeken Küçüktoka, “Hammaddeyi tespih boncuğu haline getirdikten sonra Konya genelinde çeşitli bölgelerde tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi ailelere boncukları çuvallarla dağıtıyoruz. Tespih çizme makinesi satın almak yerine tespih boncuklarını ihtiyaç sahibi ailelere tespih haline getirmeleri için dağıtarak istihdam oluşturuyoruz. Bu sayede dar gelirli aileler, evlerinde oturarak en azından pazar paralarını çıkarabiliyorlar. Sürekli olarak aynı üretim yapıldığı için ürünlerin yetişmemesi diye bir durum söz konusu olmuyor. Hac mevsiminden önce de dar gelirli ailelere tespih çizdiriyoruz. Elimizde biriken ürünleri satışlarımızın arttığı hac döneminde piyasaya sürüyoruz. Bu şekilde Uzunharmanlar, Bosna Hersek, Yazır, Özalkent, Muhacir Pazarı gibi şehrin dört bir yanından ihtiyaç sahibi ailelere de ek gelir imkanı sağlamış oluyoruz” dedi.
HACI ADAYLARINA YERLİ ÜRÜN ALMALARI ÇAĞRISI
Hacı adaylarından yerli ürün almalarını isteyen Şura Hac Malzemeleri Sorumlusu Mustafa Küçüktoka, “Mekke ve Medine’de hac malzemeleri fiyatları bizdeki fiyatlardan daha cazip değil. Mağazalarımızda rahat ve huzurlu bir ortamda geniş ürün çeşitleri, cazip fiyatlar ve yaptığımız hizmetle müşterilerimizi beklemekteyiz. Hacı adayları, Suudi Arabistan’da aldıkları bir ürünü bozuk çıkması halinde geri veremiyor veya değiştiremiyorlar. Buradan alınacak ürünler bozuk çıkması halinde değiştirilebiliyor. Geçen yıl hac mevsiminde kuraların geç açıklanması ve domuz gribi gibi nedenlerden dolayı hacı adayları alışverişlerini tam anlamıyla yapamamışlardı. Bu yıl daha iyi bir performans bekliyoruz” dedi. İnternet üzerinden de alışveriş yapma imkanı sağladıklarını dile getiren Küçüktoka, müşterilere tüm ürünleri internet üzerinden görebilecek bir ortam sağladıklarını, bozuk çıkması halinde ürünleri değiştirme garantisi verdiklerini sözlerine ekledi.
RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum