Halterin yükselen yıldızı Ayşegül Çoban

Halterin yükselen yıldızı Ayşegül Çoban

Nisan ayındaki Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda gümüş, Akdeniz Oyunları'da hem altın hem gümüş, Dünya Yaz Üniversite Oyunları'nda ise Türkiye'ye bronz madalya kazandıran milli sporcu Ayşegül Çoban, son dönemdeki performansıyla halterin yükselen yıldızı old

Nisan ayında Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda gümüş, Akdeniz Oyunları'nda hem altın hem gümüş ve 27. Dünya Yaz Üniversite Oyunları'nda ülkemize bronz madalya kazandıran milli sporcu Ayşegül Çoban, son dönemdeki performansıyla umut veriyor.

Hem ekonomik şartlar, hem de daha iyi eğitim için gittiği yatılı bölge okulunda halterle tanışıyor Ayşegül Çoban. 

İdealist bir beden eğitimi öğretmeninin etütte, ''Halter yapmak isteyenler el kaldırsın" sorusu üzerine el kaldıran Çoban, şimdi o elleriyle dünyaları kaldırıyor. 

Nisan ayında Arnavutluk'ta yapılan Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda gösterdiği performansla gümüş olan tek madalyayı ülkemize kazandıran Çoban, Akdeniz Oyunları'nda kazandığı bir altın ve bir gümüş madalyayla da Türkiye'ye büyük sevinç yaşattı. 

Daha sonra Rusya'daki 27. Dünya Yaz Üniversite Oyunları'na katılan Çoban, koparmadaki haklarını iyi kullanamaması sonucu bronz madalya aldı. 

Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son 3 uluslararası organizasyonda istenilen seviyeye geldiğini, kendine yeni hedefler koyduğunu söyledi.

- Sırada dünya ve olimpiyat şampiyonluğu var

Eylül ayında Estonya'da düzenlenecek Gençler ve 23 Yaşaltı Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan Çoban, şunları kaydetti:

"Kariyerimde ulaşabileceğim madalyalara ulaştım diyebilirim. Bir tek büyükler dünya şampiyonluğu derecem yok. Dünya şampiyonasında madalya alırsam benim için büyük başarı olur. Oradan sonrası herkes için olimpiyatlar. Yaşım genç. Önümüzdeki süreçte neler olur bilinmez ama hedefim; çalışmalarımı en iyi şekilde devam ettirip, olimpiyatlarda ülkemi temsil etmek."

Çoban, halterin ne olduğunu dahi bilmediği dönemde başladığı sporda bu noktaya geleceğini aklının ucundan bile geçirmediğini dile getirdi.

İlk başlarda anatomik yapısının haltere uygun olmadığını, ancak çok çalışarak bu sorunu aştığını vurgulayan Çoban, "Bugünlere gelmemde, beraber antrenman yaptığım arkadaşlarım ve ailelerini ihmal ederek her zaman bizimle beraber olan hocalarımız var. Bunlar birleşince, başarı ortaya çıkıyor. Hiçbir zaman 'kendim başardım, tek başıma elde ettim' diyemem" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.