Halterin yıldızlarını uğurladık

Halterin yıldızlarını uğurladık

İsrailin Eilat şehrinde düzenlenecek Avrupa Yıldızlar Halter Şampiyonasına katılacak Bayan Halter Milli Takımı, Konyadan uğurlandı.

Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, yolculuk öncesi Konya Havaalanı’nda yaptığı açıklamada, Yıldız Milli Takımı’nın, 2005 yılında alt yapıya yönelik çalışmalar sonucu ortaya çıktığını ve hepsinin seçme sporcular olduğunu belirtti. Şampiyonaya 2 ay boyunca Konya’da çok iyi hazırlandıklarını ifade eden Akkuş, şunları kaydetti: “İsrail’e, 7 bayan sporcuyla gidiyoruz. Geçen yıl takım halinde bayanlarda Avrupa şampiyonu olduk. Bu yıl da Avrupa şampiyonu olmak istiyoruz. En kötü ihtimalle ikinci olmalıyız. Önümüzdeki seneden itibaren bu sporculardan pek çoğu büyükler takımında yarışmaya başlayacaklar. Umut ediyoruz ki, bunlardan en az 3 tanesi olimpiyat takımında yer alacak.”

Milli Takım Teknik Direktörü Talat Ünlü de Konya’daki hazırlık döneminin çok yararlı geçtiğini ve antrenmanlarda elde edilen derecelerin tekrarlanması halinde takım halinde önemli bir başarıya imza atacaklarını, en az 3 sıklette, 3’erden 9 altın madalya beklediklerini vurguladı. Türk Hava Yolları’nın tarifeli uçağıyla İstanbul’a hareket eden kafile, buradan Tel Aviv’e hareket edecek. Türkiye, şampiyonaya bayanlarda 44 kiloda Şaziye Okur, 48 kiloda Hacer Demirel, 53 kiloda Damla Aydın, Ayşegül Çoban, 58 kiloda Rabia Zengin, Neslihan Okumuş ve 69 kiloda Aslıhan Ceyhan ile katılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.