Haltercilerimiz iddialı

Haltercilerimiz iddialı

Romanya'nın başkenti Bükreş'te 4-12 Nisan tarihleri arasında yapılacak Avrupa Halter Şampiyonası'na günler kala Bayan ve Erkek Milli Takımları hazırlıklarını tamamladı.

Olimpiyat Şampiyonu milli halterci Nurcan Taylan, yaptığı açıklamada, kamp çalışmalarının çok güzel geçtiğini söyledi. Hedeflerinin takım halinde altın madalya almak olduğunu kaydeden Taylan, ''Bayanlarda 7 kişiyiz. Hedefimiz takım halinde şampiyon olmak. Ben 48 kiloda yarışacağım. Sakatlık döneminin ardından ilk kez yarışacağım ama iddialıyım'' dedi.Geçen yıl Avrupa şampiyonu olduğunu hatırlatan Taylan, bu yıl da ciddiye alınacak bir rakibi olmadığını belirterek, ''Tabii ki yarışma neyi getirir bilinmez. Rakiplerimi izleme fırsatım olmadı. Bu sezonun ilk yarışı. Ama kendi adıma iddialıyım. Ülkeme altın madalya ile dönmek istiyorum'' diye konuştu.
Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş ise şampiyonaya 8 erkek ve 7 bayan sporcuyla katılacaklarını ifade ederek, şunları söyledi:
''Kamp çalışmaları Ocak ayından bu yana devam ediyor. Şimdiye kadar büyük bir sıkıntımız olmadı. Bayanlar Antalya'da hava değişiminden dolayı grip oldular. Bu onları sadece birkaç gün etkiledi. Bunun dışında herhangi bir sakatlık olmadı, her şey yolunda gitti. İlk hedefimiz takım halinde hem bayanlar hem erkeklerde ilk 3'e girmek. Bunun dışında 4 sporcudan altın madalya bekliyoruz.''
Bayanlarda Nurcan Taylan, Aylin Daşdelen, Sibel Şimşek, erkeklerde ise Sedat Artuç, Gülbey Akti ve Erol Bilgin'in madalyaya yakın sporcular olduğunu dile getiren Akkuş, şöyle devam etti:''Bu, sezonun ilk müsabakası olacak. Bu nedenle kesin konuşmak çok mümkün değil. Özellikle milli takıma koyduğumuz genç sporcularımız var. İlk defa büyükler kategorisinde yarışacaklar. Onları ilk defa izleme fırsatı bulacağız. Performanslarını büyük bir heyecanla bekliyoruz. Bu şampiyonada geleceğin yıldızlarını izleyeceğiz.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.