Halter Şampiyonasında Nurcan Taylan Sıfır Çekti

Halter Şampiyonasında Nurcan Taylan Sıfır Çekti

Kazakistan’ın Almatı şehrinde devam eden Dünya Halter Şampiyonası’nda Türkiye ilk madalyasını Sibel Özkan’la alırken, eski şampiyonu Nurcan Taylan ise şampiyonada silkme ve koparmada sıfır çekerek büyük hayal kırıklığı yaşattı.Türkiye'ye...

Kazakistan’ın Almatı şehrinde devam eden Dünya Halter Şampiyonası’nda Türkiye ilk madalyasını Sibel Özkan’la alırken, eski şampiyonu Nurcan Taylan ise şampiyonada silkme ve koparmada sıfır çekerek büyük hayal kırıklığı yaşattı.

Türkiye'ye olimpiyat şampiyonluğu kazandıran ilk kadın sporcu olan ve 11 yaşında antrenör Mehmet Üstündağ tarafından keşfedilen 48 kilodaki madalya umutlarımızdan Nurcan Taylan, tekrar döndüğü podyumlarda şampiyonada silkme ve koparmada sıfır çekerek büyük hayal kırıklığı yaşattı.

İlk olarak koparmada 80 kilo ile podyuma çıkan Nurcan Taylan bu ağırlığı 3 denemesinde de kaldıramadı. Silkmede ise ilk olarak 95 kilo ağırlıkla podyuma çıkan Taylan, iki hakkında da bu ağırlığı kaldıramayınca şampiyonadan elendi.

Bilindiği gibi, Uluslararası Halter Federasyonu'nun (IWF), 26 Ekim 2011 tarihinde yaptığı kontrolde milli halterci Nurcan Taylan'dan alınan numunesinde, yasaklı madde stereoid tespit edilmişti. A numunesine itiraz eden Nurcan Taylan'ın B numunesi de Almanya'nın Köln kentinde açılmış ve dopingli olduğu tespit edilmişti.

Daha önce iki defa dopingli çıkan Taylan, özel izinle yarışmalara katılmıştı. Bu numunesi de pozitif çıkan Nurcan Taylan'ın, IWF kurallarına göre Süreyya Ayhan olayında olduğu gibi ömür boyu spordan men cezası ile karşı karşıya kalmış, ama sonradan spora devam etmesi yönünde karar verilmişti.

SİBEL ÖZKAN İKİ GÜMÜŞ MADALYANIN SAHİBİ OLDU

Bu arada Kazakistan'daki şampiyonanın ikinci gününde 48 kilo yarışlarında podyuma çıkan madalya umutlarımızdan Sibel Özkan koparmada ve toplanda gümüş madalyanın sahibi oldu.

Koparmada ilk hakkında 82 kiloyu kaldıran Sibel Özkan, ikinci hakkında 84 kiloyu kaldıramadı. Üçüncü ve son hakkında 84 kiloyu kaldıran Özkan, dünya ikincisi oldu.

Silkme de ise ilk olarak 103 kiloyu kaldıran Sibel Özkan, ikinci hakkında 105 kilo ile podyuma çıktı. İkinci hakkında 105 kiloyu kaldıran Sibel Özkan toplamda 187 kilo ile ikinci gümüş madalyayı da ülkemize getirdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.