Bir Çin otomotiv devi daha  Türkiye'de yatırım yapacak! İstihdama katkı sağlayacak

Bir Çin otomotiv devi daha Türkiye'de yatırım yapacak! İstihdama katkı sağlayacak

Ekonomik gelişmelerin çok canlı olduğu bu günlerde Çinli otomotiv devinin Türkiye'de yatırım yapmaya hazırlandığı iddia edildi

Dünya piyasasında yaşanan gelişmelere bağlı olarak yatırımlar ekstra önem kazandı. Son yıllarda en çok yatırım yapan ülkelerin başında Çin geliyor. Otomobil piyasasına yön veren Çinliler gözünü Türkiye'ye dikti. Elektrikli otomobil üretiminde lider olan markalardan birisinin Türkiye'ye fabrika kurma ihtimali vatandaşı heyecanlandırdı.

1.webp

Sanayi Gazetesinde yer alan habere göre Kısa süre önce Çin menşeli otomobil ithalatına ilişkin yeni düzenleme yapılmıştı. Yatırım teşvik belgesi kapsamında gümrük muafiyetinden yararlanarak gerçekleştirilen Çin menşeli otomobil ithalatının ek mali yükümlülükten muaf olacağı açıklandı.

2.webp

Bu duyurudan kısa süre sonra BYD’nin Türkiye’de 1 milyar dolarlık yatırım yapacağı iddia edildi. Şimdi ise bir başka Çinli elektrikli otomobil üreticisi Skywell’in yetkilileri Türkiye’ye ziyarete geldi.Ulu Motor ile Çin’in teknoloji firmalarından Skywell’in üreticisi Skyworth yetkilileri, mevcut stratejik ve teknolojik ortaklıklarını global platformlarda büyütmek üzere Ankara’da bir araya geldi. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Çin’in elektrikli otomobil üreticilerinden Skywell’in kurucu başkanı ve Skyworth Digital ve Skywell Europe sahibi ve kurucusu Stephen Wong, Skywell’in kurucu ortağı ve üst yöneticisi (CEO) Wu Longba ile Skywell Türkiye ve Skywell Europe Bölge Direktörü Chen Quanrong Skywell,

3.webp

Türkiye’ye yönelik yeni yatırımlarını ve gelecek dönem piyasaya sunulacak yeni modellerini görüşmek ve Türkiye distribütörleri Ulu Motor ile olan mevcut stratejik ve teknolojik ortaklıklarını global platformlarda büyütmek amacıyla temaslar gerçekleştirmek adına Türkiye ziyaretinde bulundular.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.