Türkiye'nin en büyük otobüs firması piyasadan böyle çekildi! Tüm otobüsleri sattı

Türkiye'nin en büyük otobüs firması piyasadan böyle çekildi! Tüm otobüsleri sattı

Türkiye'de birçok meşhur firma zamanla piyasadan çekildi. Bunlardan birisi de turizm sektöründe faaliyet gösteren bir otobüs firması. Bir zamanlar bölgenin en büyük firmasıyken şimdi adı bile anılmıyor. İşte o firmanın piyasadan çekilme öyküsü...

Türkiye ekonomisinde her dönem çalkantılı bir süreç yaşandı. Günümüzde ekonomik krize bağlı olarak birçok firma iflas ediyor. Peki eskiden bunlar yaşanmıyor muydu? Evet yaşanıyordu. Bazı firmalar ise sektörlerdeki sıkıntılardan dolayı piyasadan çekilebiliyor. Bunlardan en dikkat çekici olanı bir zamanlar bölgenin en büyük otobüs firması olan Hakiki Koç. İsmi Kamil Koç ile karıştırılan Hakiki Koç ne oldu da aramızdan ayrıldı? Bu sorunun cevabını derledik.

otobus-2.jpg

1963 YILINDA 4 OTOBÜSLE YOLLARA ÇIKTI

Hakiki Koç Turizm, şimdilerde adını duyduğunuz çoğu şirketten daha önce faaliyete başladı. İzmir’in ilk kara yolu yolcu taşıma şirketi olan Hakiki Koç Turizm, Mehmet Niyazoğlu tarafından 1963’te kuruldu. Yani bundan tam 61 sene önce. Faaliyetlerine 1960 model 4 adet Mercedes otobüs ile başlar ve İzmir, İstanbul, Bursa, Eskişehir, Ankara seferleri düzenler.

hakiki-2.jpeg

İlerleyen zamanlarda ise İzmir’den Yunanistan’a, Bulgaristan’a, Almanya’ya ve Belçika’ya da yolculuklar düzenlenir. Hatta Hakiki Koç, 1968-1978 yılları arasında Hac seferlerini başlatır ve Suudi Arabistan’ı da rotasına ekler. Takip eden yıllarda da seferlerini ve filosunu genişletmeye devam eder.

hakiki-1.jpeg

SAHİBİ VEFAT EDİNCE FİRMA PİYASADAN ÇEKİLDİ

Firmanın sahibi Mehmet Niyazoğlu vefat ettikten sonra başına oğulları geçer. Tam olarak böylece piyasadan çekilme çalışmaları başlar. Onlar da şirketi, bir iddiaya göre 2010 yılında Asya Tur’a satar. Bir diğer iddiaya göre ise Hakiki Koç turizm, daha iyi hizmet vermek amacıyla seferlerine geçici bir süreliğine ara verir. Fakat aradan 14 yıl geçmesine rağmen Hakiki Koç’un web sitesi aktif değil. Bunun yanında otobüs seferleri de bir duyurunun ardından ani bir şekilde durdurulur ve bu şirket, bir daha karayollarında gözükmez. Özetle Hakiki Koç, arkasında büyük bir soru işareti bırakarak ortadan sessiz sedasız kaybolmuştur. Bir zamanlar bölgenin en güçlü turizm firması olan Hakiki Koç tam olarak bu şekilde piyasadan çekildi.

Kaynak:Haber Merkezi