Hallaç: Şiddete karşı spor

Hallaç: Şiddete karşı spor

Günümüzün koşullarının en büyük sorunu olan gençlerin ve lise düzeyindeki çocukların şiddete eğilimleri aileleri endişelendirirken, bu konuda bazı spor adamları, gençlerin şiddet eğilimine yönelik davranışlarını önlemenin tek yolunun spor yapmaktan geçtiğ

Şiddette çözüm arayışı, bu konuda yapılması gereken tedbirleri akla getirirken savunma sporları antrenörü Seyit Mehmet Hallaç, şiddete karşı spor kültürünü geliştirme kampanyasına sahip çıkacak kişiler ve kurumlar arıyor. Hallaç,  2008 yılı okul döneminin son zamanlarında bu kampanyayı başlattıklarını Meram İlçe sınırları içerisinde 13 adet, 2’si lise olmak üzere okullarda pilot çalışma yapıldığını belirterek,  okul ve öğrencilerden, özellikle de öğrenci velilerinden çok yoğun ilgi gördüklerini söyledi.
Savunma sporları antrenörü Seyit Mehmet Hallaç, 2009 yılı öğretim yılında da okullardan aynı talebin geldiğini, ancak kapsamlı çalışma programı hedeflenmesinden dolayı bu düşüncelerinde bir sarkma olduğunu bildirdi.  Geçen yıl Meram Belediyesi öncülüğünde başlatılan bu programa talep konusunda da oldukça yoğun ilgi gösterildiğini söyleyen Hallaç, “Şiddet malum okullarımızda ve sokaklarımızda en önemli sorunlardan birisidir. Gençlerimizdeki şiddet eğilimini ancak sportif aktivitelerle kontrol edebiliriz.  Özellikle savunma sporları bu eğitimdeki en önemli araçtır. Buna ilaç da diyebiliriz.  Buradaki amaç, gençlerimizin başıboş olmalarına engel ve arzuları doğrultusunda eğitimlerini sağlayıp içlerindeki enerji ve hırslarını organize olmuş spor dallarında değerlendirip, aynı zamanda başarılı birer sporcu olabilmelerine de katkı sağlamaktır.  En önemlisi de bu gençlerimiz kötü alışkanlıklara yönelmemelerini sağlamaktır.  Şiddet eğilimlerini kontrol altına alıp, belki okul önleri ve sokaklardaki kavgalara engel olabilmektir.  Bu gençleri irade sahibi yapabilmektir. Bu yeni çalışmamamızda, fiili antrenman programının yanı sıra görsel eğitimde planlanmaktadır. Görsel program bir konferans salonunda toplanıp, slayt film gösterimi, seminer gibi içeriklerle gençlerimizin motivasyonunu sağlamak ve spor dallarına yönlendirmek olacaktır” dedi.
Şiddete karşı spor kültürünü geliştirme programının öncüsü Seyit Mehmet Hallaç, düşündükleri bu programa katkı koyacak, destek verecek ve öncülük edecek kişi ve kurumlar beklediğini de belirterek, konuyla ilgilenebilecek kurumlara da bu hizmeti sunacağını söyledi. Hallaç, özellikle yerel yönetimlere faydalı olacak bu programın hayata geçirilmesinin de Konya için bir kazanç olacağının altını çizdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.