Halka doğruları söyle

Halka doğruları söyle

Hükümet Meydanında Konyalılara hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, halka doğruların söylenmediğini belirterek Başbakan’ı televizyonda tartışmaya davet etti

‘Hayırda Hayır Var’ kampanyası kapsamında Konya’ya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP iktidarını yolsuzluk ve yoksullukla eleştirdi. Hükümet Meydanını dolduran partililere seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, çocukların yatağa aç girmemesi için 12 Eylül’de gerçekleşecek referandumda hayır oyu istedi. Mitinge CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın yanı sıra parti meclisi üyeleri, parti yöneticileri, CHP Konya İl Teşkilatı yönetimi ve yöneticileri de katıldı. 4. Kez Konya’ya geldiğini ve gerçekleri söylemek için daha fazla Konya’ya geleceğini belirten Kılıçdaroğlu, “8 yıllık AKP iktidarının yaptığı faaliyetleri halka anlatacağım ve iktidardan hesap soracağım. İktidar sürecinde ne yaptılar? Çiftçiyi, emekliyi, esnafı, sanayiciyi mağdur ettiler, işsizliği arttırdılar. Halkın inançlarını sömürdüler. Yoksullara yardım için milletten para topladılar. Peki, bu paraları ne yaptılar, yediler. Biz önce insanımızı seveceğiz. Milletimizi aldatmayacağız, doğruları söyleyeceğiz. Millete yalan söyleyen bir iktidarın anayasa değişikliğine de hayır diyeceğiz” dedi.

SÖZÜNDE DURMAYAN BAŞBAKANA HAYIR
Bir günlük gazete ilanın maliyetinin 40 bin TL olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, “Bu paralara yazık değil mi. Bu ilanlarla millet sandıkta evet oyu verecekmiş. Niye verecekmiş özgürlük ve demokrasi için. Her gün cep telefonları dinleniyor, bu mu özgürlük? Bu anayasa değiştiği takdirde hiçbir özelleştirme ihalesini Danıştay iptal edemeyecek. Recep Bey, kendi hukuk anlayışını oluşturmak istiyor. Bu dediklerim yalansa bunları miting meydanlarında söylesin. Yüreği varsa kendisinin istediği televizyon kanalında, kendisinin istediği gazetecilerle çıksın karşıma. Fakat karşıma çıkamaz çünkü gerçeklerden kaçıyor. Recep Bey beni 9. köyden kovsa 10. köye gideceğim millete doğruları anlatacağım” dedi. Erdoğan’ın başbakan olmadan önce mazottan ÖTV’yi kaldırma sözü verdiğini ancak 8 yılda bu sözün gerçekleşmediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, milleti kandıran bir başbakana milletin hayır diyeceğini bildirdi.
KONYA OVASI NEDEN BAKIMSIZ BIRAKILDI
Dokunulmazlıkların kaldırıldığı bir pakete kendisinin de evet diyeceğini aktaran Kılıçdaroğlu, “Bir siyasetçi yolsuzluk yapmadıysa, kul hakkı yemediyse dokunulmazlıkların kaldırılmasından niye korkar. Türkiye’nin aydınlanması için asıl demokrasinin gelmesi için dokunulmazlıklar kalkmalıdır. Fakat 2008 yılında Başbakan’ın imzasıyla hükümet PKK terör örgütü kurucularının af edilmesi için bir yasa teklifi verdi. Başbakan’a soruyorum. Sayın Başbakan, terör örgütünün kurucusu kim. Millete bunu açıkla” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, kardeşliğin, alın terinin, barışın, demokrasinin kazanması, çocukların aç kalmaması için hayır denmesi gerektiğini bildirdi. Bereketli bir Konya olmasına rağmen iktidarın Konya’ya önem vermediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Konya Ovası neden suya kavuşmuyor? Yazık günah değil mi? İktidar Konya'yı görmüyor. Konyalılara sesleniyorum, siz onlara 12 milletvekili verdiniz. Onlar size işsizlik, yoksulluk, susuzluk, çorak araziler verdiler. Size memur, esnaf, emekli, işçi Kemal'in sözü, Konya'yı marka yapmak bizim boynumuzun borcu olacaktır. Konya sadece Türkiye'de marka olmayı değil dünyada marka olmayı hak ediyor” ifadelerini kullandı. 
HASAN AYHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.