Hakimin Kararı Şok Etti: Pistorius "Planlı Cinayet" İşlemedi

Hakimin Kararı Şok Etti: Pistorius "Planlı Cinayet" İşlemedi

Oscar Pistorius davasında karar vermek için toplanan mahkeme, Güney Afrikalıları şok etti. Hakim Thokozile Masipa, Pistorius'un planlı cinayet işlediği yönünde ikna edici delil olmadığını söyledi.Öte yandan Pistorius'un, gece yarısı tuvalette...

Oscar Pistorius davasında karar vermek için toplanan mahkeme, Güney Afrikalıları şok etti. Hakim Thokozile Masipa, Pistorius'un planlı cinayet işlediği yönünde ikna edici delil olmadığını söyledi.

Öte yandan Pistorius'un, gece yarısı tuvalette hırsız var zannıyla bir kez değil 4 el ateş etmesi eylemi “kusurlu cinayet” kapsamına girdirdi.

Hakim Thokozile, "Çok açıktır ki Pistorius kapının arkasında birini öldürme niyetinde değildi. 'Planlı cinayet' için sunulan deliler içinde bulunulan durum da doğal olarak gelişti." dedi.

Savcı Garrie Nel'in duruşmanın başından beri Pistorius'u suçladığı 'planlı cinayet' iddiasının kabul edilmemesi büyük tepkiye neden oldu.

İktidardaki Afrika Ulusal Konseyi’nin (ANC) Gauteng Kadın Kolları Sözcüsü Jacqui Mofokeng Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Oscar Pistorius bu cinayeti planlı işledi. Yoksa 4 el ateş etmezdi. Şuan çok üzgünüz ve şoktayız. Mahkemenin kararı kadın hakları için olumsuz bir etki yapacaktır. En azından 15 yıl ceza almalı.” dedi.

Pistorius suçlu bulunmadığı takdirde son kararın ileri bir tarihte verileceği belirtiliyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.