Hakemler güven istiyor

Hakemler güven istiyor

TFFHGD Genel Başkanı Bülent Demirlek, yeni sezon öncesinde hakemlere güvenilmesi gerektiğini açıkladı. TFF yaptığı açıklamalardan dolayı Demirlek ve Yükseli disiplin kuruluna sevk etti

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Genel Başkanı Bülent Demirlek, ligde hakemlere güvenilmesi gerektiğini söyledi. Bülent Demirlek, yaptığı açıklamada, 2009-2010 futbol sezonunun hakemler için başarılı geçmesini dilerken, takım, teknik heyet, yönetim ve taraftarlara da güzel bir lig dileğinde bulundu. Lige hakemlerin iyi bir başlangıç yaparak ve öyle bitirmesini isteyen Demirlek, “Öncelikle lig fair-play içinde geçmeli. Hakem arkadaşlarıma da performans olarak hakem şansı diliyorum” dedi.

Futbolda liglerin genelde güzel başladığını, ancak sonunun tartışmalarla bittiğini dile getiren Demirlek, şöyle konuştu: “Hakemler lige iyi bir başlangıç yapsa da ilerleyen haftalarda tartışılabiliyor. Çünkü futbolda rekabet var. En iyi hakem, maç sonunda tartışılmayan hakemdir. Ancak hakemlere herkes güvenmeli. Hakemlerimiz iyi ve donanımlıdır. Hepsi güvenilecek insanlardır. Türk hakeminin dedikodu ve şaibeye bulaştığını düşünmüyorum. Hakemler olmazsa olmazımızdır.”
Futbolun bir oyun olduğunu ve bunun belirli kurallara göre oynandığını anımsatan Demirlek, “Hakem bu kurallarla yeteneğini birleştirerek bir sanat yorumlar. Hakemlerimiz iyi bir kamp dönemi geçirerek lige hazırlandı. Hepsinin iyi başlayarak ligi iyi bitirmelerini istiyorum” diye konuştu. Hakemlerin haksız yere kimseyi oyundan atmak veya maçın sonucunu değiştirmeye yönelik karar verme düşüncesi taşımayacaklarını anlatan Demirlek, “Hakemin, maç sonunda vicdanıyla baş başa kaldığında kafasında olumsuz bir şeyin olmaması gerekir. İnsan kendini bilir. Başımız dimdik olmalı” dedi.
DEMİRLEK VE YÜKSEL’E AĞIR CEZA KAPIDA
Türkiye Futbol Federasyonnu, Bülent Demirlek ve Vedat Yüksel ile vekilliklerini yapan hakem Murat Söylemez’i Disiplin Kurulu’na sevk etti. İşte detaylar:  Uluslararası hakem seminerine davetli olmadıkları halde katılan ve pazar akşamı bir televizyon programına çıkarak Merkez Hakem Kurulu’nu suçlayan Bülent Demirlek ile Vedat Yüksel’in hakemliklerinin bitirilmesi için düğmeye basıldı. Futbol Federasyonu, eski FIFA kokartlı iki hakemin yanı sıra avukatları İstanbul İl hakemi Murat Söylemez’i de “vekillik yaptığı” gerekçesiyle Disiplin Kurulu’na sevk etti. 48 saat içinde savunmaların gönderilmesini isteyen federasyon, aksi takdirde bu haklarından vazgeçilmiş sayılacaklarını bildirdi.
Süper Lig kadrosunda bulunmalarına rağmen MHK tarafından 1.5 yıldır görev verilmeyen Demirlek ve Yüksel’in tedbirli olarak sevk edilmeleri dikkat çekti. Hukuk Kurulu tarafından Demirlek, Yüksel ve Söylemez’e gönderilen yazılarda, tedbir tarihleri “04.08.2008” olarak bildirildi. Böylece her üç şahısın da bir yıldır tedbirli oldukları ortaya çıktı! Söylemez’in, Disiplin Kurulu’na sevk gerekçesi olarak “Katıldığınız televizyon programında Vedat Yüksel ve Bülent Demirlek’in vekili olarak hareket ettiğiniz” ifadeleri kullanıldı.
Futbol Federasyonu tarafından disiplin kuruluna sevk edilen Bülent Demirlek ve Vedat Yüksel’e iki ayrı suçlama yöneltilirken, katıldıkları televizyon programının görüntüleri kanıt olarak gösterildi. İki hakeme gönderilen yazıda, “Uluslararası seminerine davetli olmadığınız halde salon ana giriş kapısından girmek istediğiniz, daha sonra yan kapıyı zorlayarak içeri girdiğiniz, eğitim ortamını olumsuz yönde etkilediğiniz, oturduğunuz yerden kalkarak söz istediğiniz, reddedilmesi sonrası yüksek sesle toplantının huzurunu kaçıracak şekilde tavır sergilediğiniz, görsel ve yazılı medyaya beyanda bulunduğunuz, Kanal Türk televizyonunda Telegol isimli programa Futbol Federasyonu ve MHK’den izinsiz katıldığınız için ‘04.08.2008’ tarihinden itibaren tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilmiş bulunuyorsunuz” denildi. Demirlek ve Yüksel’e asgari 3 ay ceza çıkacağı ve hakemliklerinin sona ereceği bildirildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.