Hakemler derneği yaşanan olayları kınadı

Hakemler derneği yaşanan olayları kınadı

Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği yaptığı yazılı açıklamada Futbol 1. Amatör Küme ve Süper Grupta oynanan karşılaşmalarda hakemlere yapılan saldırıları kınadı

Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği yaptığı yazılı açıklamada Futbol 1. Amatör Küme ve Süper Grupta oynanan karşılaşmalarda hakemlere yapılan saldırıları kınadı. Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:  20.11.2011 Pazar günü Merkez 2 nolu ve 3 nolu sahalarda oynanan Stadspor- Bozkır G.B. Süper grup müsabakası ve 1.Amatör küme İhsaniye G.B-Hakimiyetspor futbol müsabakalarında müsabakanın hakemlerine karşı hiçbir insanlık kıstasına uymayacak şekilde şiddete, küfre ve hakaretlere maruz kalmışlardır.

 

  Sporun her kesiminde, defalarca dile getirilen ve hemen hemen her gün herkes tarafından tekrar edilen ve vurgulanmak istenen spor; barış, kardeşlik, Sevgi ve hoşgörüdür ifadelerinin hala umursanmadığı bu söylemlerin sadece lafta kaldığı yine açıkça ortaya çıkmış olması bizleri derinden üzmüştür.

 

 Ülkemizin her bölgesinde olduğu gibi ilimizde de her türlü zorluk ve fedakârlıkla görev yapmaya çalışan hakem camiamıza yapılan bu çirkin saldırı bizleri derinden yaralamıştır.  Her ne pahasına olursa olsun biz hakemlerinde insan olduğu unutulmamalıdır. Hatalı karar verdiği düşüncesiyle hakemlerimize yapılan fiili ve sözlü saldırılar, spor ahlakı, fair play, ve Türk futbolunun geleceği açısından oldukça kaygı ve endişe vericidir. Futbolla ilgili herkesi daha hoşgörülü, sevgi ve saygıyla hareket etmeye ve daha dikkatli davranmaya davet ettiğimiz bu günlerde bu ve bunun gibi olan olaylar endişelerimizi daha da arttırmıştır. Hakemlerimize yapılan bu hakaret, küfür ve şiddeti nefretle kınıyoruz.

 

PUAN, İNSAN CANINDAN DAHA DEĞERLİ DEĞİLDİR

 

Bundan böyle, spor ruhuyla ve insan ahlakıyla alakası olmayan ve şiddete başvuran bu tarz kişi ve eylemlere karşı, yetkililerin gerekli önlemleri alacağına olan inancımızı koruyarak bir kez daha hatırlatmak isteriz ki hakemler kararlarında hatalı bile olsalar hiç kimsenin spor’da şiddete başvurmaya kişisel haklara ve insani değerlere zarar vermeye asla hakkı yoktur, olamaz. Spor ve insanlıkla alakası olmayan ve şiddete başvuran bu kişilere karşı derneğimiz her türlü yasal işlemleri sonuna kadar kullanacak ve takip edecektir. Türk Futbol Hakem Camiasını ve Konya Hakem Camiasını bu tür davranışlarla hiçbir kişi ya da sporcu topluluğunun yıpratmaya ve küçük düşürmeye hakkı yoktur. Bu duruma camiamız asla izin vermeyecektir. Konya Futboluna zarar veren bu zihniyeti şiddetle kınadığımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz.  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.