Hak ve adalete  ihtiyacımız var

Hak ve adalete ihtiyacımız var

AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, "İslam'da adaletin hayatın her alanında gösterilmesi emrediliyor. İnsanlığın saadeti için hak ve adalete ihtiyacımız var" dedi

Milli Görüşcü Kuruluşlar ve Organizasyonlar (MİLKO) tarafından 3 Kasım 2018 tarihinde Bayır Diamond Otel'de saat 19.00'da Hak ve Adalet Konferansı düzenlenecek. Konu ile Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyen AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, konferansa tüm Konya halkını davet etti. MİLKO Kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı basın toplantısında konuşan AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, "Her zaman ve zeminde her halde kesinlikle doğru ve uygun olan; geçerliliğini, gerekliliğini ve değerini her şart altında koruyan, asla değişikliğe uğramayan ve dejenere olmayan ve her zaman ihtiyaç duyulan tek mutlak doğrular; Hak'tır. İslam'a göre hakların kaynağı, bir ismi de Hak olan Cenab-ı Allah'tır. Çünkü O'ndan başka hüküm koyucu olamaz. Batılın dayanağı, kuvveti şeytandır. Zulüm, baskı. Nitekim Cenab-ı Hak (CC), Batılın Hak karşısında yok olmaya mahkum olduğunu 'Hak geldi, batıl yok oldu. Hiç şüphesiz batıl yok olucudur' İsra Suresi 82. ayet. Herşeyden önce Hak kaynağını şu dört esastan alır: Yaratılıştan tüm insan insanlara verilen temel insan hakları. Ki bunlar; yaşama, can, inanç-düşünce, mal-servet, namus-ahlak ve akıldır. Bu beş esasın en geniş manada korunup kullanılması haklarıdır. Emek karşılığı doğan haklar. Adalet gereği doğan haklar ve karşılıklı rıza ile yapılan anlaşma ile doğan haklar" dedi.

HAK EKSENLİ DÜNYAYI MÜSLÜMANLAR KURACAK

Tarih boyunca gerçek hak anlayışını peygamberlerin temsil ettiğini aktaran Parlak, "Resulullah (SAV) Ebu Derda (RA)'dan rivayet edilen bir hadislerinde 'her hak sahibine hakkı verilmelidir." buyurmaktadır. Adalet ise herşeyi layık olduğu yere koymak, doğru hüküm vermek haksızlıktan sakınmaktır. Adaletin zıddı zulüm, haksızlık, adam kayırmak gibi kötü davranışlardır. Biz Müslümanların temel görevi yeryüzünde hakkın ve adaletin hakim kılınmasıdır. Batılın egemen olduğu bugünki dünyada hakkın ve adaletin yerini zulem, baskı ve tahakküm ve sömürü almıştır. Bu yüzden hak eksenli yeni ve adil bir dünyanın kurulması en son ümmet olarak gönderilen biz Müslümanların eliyle olacaktır. Esasen bu bize Allah'ın biçtiği bir misyondur, görevdir" diye konuştu.

HAK VE ADALET MERKEZLİ BİR DÜNYA KURULMALI

İslam'da adaletin hayatın her alanında gösterilmesinin emredildiğini dile getiren Parlak, şunları kaydetti: "Savaşta, barışta, nimetlerin paylaşımında, ölçü ve tartı çalışmada, ücrette, çocuklar arasındaki sevgi ve mal paylaşımında, eşimize karşı, komşularımıza karşı adaletli davranmak en büyük erdemdir. Hülasa adalet, kainatın düzeni, bir devletin bekası, ailenin ve toplumun huzuru, dünyanın saadeti, müminlerin ise ahirette huzur ve mutluluğu için gereklidir. Yeryüzünde iyiliğin hakim olması ancak hak ve adaletin üstün tutulmasıyla mümkün olacaktır. Hakkın ve adaletin üstün tutulup yer yüzündee iyiliğin hakı olmasıyla tüm insanlık saadete ve huzura erişecektir. Yeryüzünde hakkı üstün tutup, adaleti sağlamak bu vesileyle de tüm insanlığın saadetine vesile olmak hem imanımızın hem de içinde bulunduğumuz Mili Görüş anlayışımızın gereğidir. İşte bu gerçeği gören rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamız hak ve adalet merkezli yeni bir dünya kurmak amacıyla 1969 yılında Konya'dan İslami ve insanı bir hareket başlatmıştır. Bunun için de madden ve manen projeler ortaya koymuştur. Önce ahlak ve manviyet merkezli bir anlayışı insanlığın gündemine getirmiştir." Milli Görüş hareketinin 50. yılına girerken hak ve adalet merkezli Milli Görüşçü Kuruluşlar (MİLKO) olarak Konya'da Hak ve Adalet Konferansı düzenleyeceklerini kaydeden Parlak, "İnsanlığın saadeti için hak ve adalet merkezli bir dünyanın kurulmasının elzem olduğunu yeniden haykıracağı ve ilmi bir konferans ile ortaya koymuş olacağız. Türkiye'den çeşitli hatiplerin ve misafirlerin katılacağı 3 Kasım Cumartesi günü saat 19.00'da Bayır Diamond Otel'de düzenlenecek Hak ve Adalet konferansına herkesi davet ediyoruz" dedi.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.