Hac kayıtları başladı

Hac kayıtları başladı

Rıza Turizmde Konyadan Medineye direkt ve ilk kafilede hareket edecek şekilde kişi başı 2 bin 500 Euro'dan başlayan fiyatlarla hac imkanı sağlanıyor

Rıza Turizm’de Konya’dan Medine’ye direkt ve ilk kafilede hareket edecek şekilde kişi başı 2 bin 500 Euro'dan başlayan fiyatlarla hac imkanı sağlanıyor.

2011 dönemi hacı adayları için kesin kayıtlar tüm heyecanı ile sürüyor. Kutsal toprakları ziyaret ederek hac farizasını yerine getirmek isteyen hacı adayları için kesin kayıtlar devam ediyor.  Hac ve Umre'de önemli organizasyonlar yapan Rıza Turizm, isimleri kura çekilişinden çıkan ve kutsal topraklara gitmeye hak kazanan hacı adaylarını acele etmeleri konusunda uyardı. Diyanetten kaydını alan hacı adaylarının istedikleri programların dolmaması için bir an önce kayıtlarını yaptırmaları gerektiğini söyleyen Rıza Turizm Genel Müdürü Mustafa Ulu, isimleri kura çekilişinden çıkan hacı adaylarının, kesin kayıtlarını 1 Temmuz tarihine kadar yaptırmış olmaları gerektiğini söyledi.

Hacı adaylarının kesin kayıtlar için hızlı hareket etmesinin kendileri için avantajlı olduğunu söyleyen Rıza Turizm Genel Müdürü Mustafa Ulu, “Kendilerine tanınmış olan süre zarfında kayıtlarını yaptırmayan ve prosedürleri yerine getirmeyen hacı adayları kazanılmış haklarını kaybedecek. Bu tür durumlarda kesin adaylık hakkını kaybeden başvuru sahiplerinin yerine, ek kontenjandan sırayla yedek isimler yerleştirilecek. 1 Temmuz’da sona erecek olan kesin kayıt döneminden sonra, gitmekten vazgeçen ya da haklarını kaybedenlerin yerine yapılacak atamalara geçilecek. 11 ile 15 Temmuz tarihleri arasında da, bu işlem tamamlanacak. Bunun için hacı adaylarının acele etmesi ve seçimlerini bir an önce yapması gerekiyor” diye konuştu.

Rıza Turizm olarak Hac kayıtları almaya devam ettiklerini de hatırlatan Mustafa Ulu, yaptıkları programların içinde değişik seçeneklerin bulunduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Müstakil tip konaklamada Kabe’ye 550 metre uzaklıktaki oteller ve iki kişilik odalarda kişi başı 4 bin 900 Euro olarak görülüyor. Kabe’ye 150 metre uzaklıktaki otellerde 2’li odalarda kişi başı ücreti ise 5 bin 750 Euro. Normal tip bu programların yanı sıra Lüks hac programları da büyük ilgi görüyor. Zemzem Tower'de 2’li odada kişi başı konaklamalı organizasyon 12 bin 500 Euro olarak dikkat çekiyor.” Hacı adaylarının birbirinden farklı programları görmek ve kayıtlarını yaptırmaları için Rıza Turizm ofislerine gelmelerini isteyen Genel Müdür Mustafa Ulu, “Programlarımızda değişik seçenekler mevcut. Hem program hem de bütçe olarak alternatifler çok” dedi.

MUHAMMET GÜMÜŞ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.