‘güvenli Ticaret İçin Sahte Fatura Kullananlara İşadamları Da Ulaşabilmeli’

‘güvenli Ticaret İçin Sahte Fatura Kullananlara İşadamları Da Ulaşabilmeli’

İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin’i ziyaret eden İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, sahte fatura kullananlara işadamlarının da ulaşabilmesini istedi. Demirtaş, kayıtdışı çalışanların da haksız...

İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin’i ziyaret eden İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, sahte fatura kullananlara işadamlarının da ulaşabilmesini istedi. Demirtaş, kayıtdışı çalışanların da haksız rekabete yol açtığını belirtti.

Ekrem Demirtaş, İZTO Meclis Başkanı Rebii Akdurak, üyeler Mert Pala, Ali Yılmaz, Nevzat Artkıy, Bekir Şahiner ve Mustafa Tüzün ile Genel Sekreter Yardımcısı Tolga Kale, Vergi Dairesi Başkanı Engin’i ziyaret etti. İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı’na getirilen Rıfat Engin’e yeni görevinde başarılar dilediklerini belirten Demirtaş, her konuda işbirliği yapmaya hazır olduklarını söyledi. İzmir Ticaret Odası vergi ödül törenini, geçen yıllarda olduğu gibi İzmir Vergi Dairesi ile birlikte düzenlemek istediklerini kaydeden Demirtaş, sıkıntılarını aktarırken başta vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasının geldiğini söyledi. Vergi borçları ve sosyal güvenlik primlerinin 36 ay taksitlendirilmesini içeren torba kanun çıkmadan TBMM’nin tatile girmesi ile büyük hayal kırıklığı olduğunu dile getirdi.

‘EN BÜYÜK SORUN SAHTE FATURA VE KAYITDIŞI’

Sahte faturanın da iş dünyası için diğer bir ciddi sıkıntı olduğunu aktaran Demirtaş, sahte fatura kullananların listesine işadamlarının da ulaşabilmesi halinde çok daha güvenli ticaret yapabileceklerini söyledi. Demirtaş, ”Bir diğer önemli sıkıntımız da kayıtdışı ekonomi. Kayıtdışı çalışanlar, üyelerimize karşı çok büyük haksız rekabet yaratıyor. Kayıtdışı ekonomiye karşı Vergi İdaresi’nin bir eylem planı olduğunu biliyoruz. Gelin bunu birlikte uygulayalım, çünkü hangi sektörde nasıl kayıtdışı çalışıldığını en iyi yine bizim üyelerimiz bilir, çünkü en çok yine üyelerimiz zarar görüyor. Sizden gelecek uzmanlarla birlikte toplantılar yapalım, kayıtdışına karşı mücadele verelim.” dedi.

‘DENETİMLERİN YÜZDE 70’İNİ SAHTE FATURALAR OLUŞTURUYOR’

Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin ise İzmir Ticaret Odası’nın şehrin en önemli ekonomik kurumlarından birisi olduğunu belirterek, her konuda işbirliği yapmaya hazır olduklarını söyledi. Vergi borçlarının yeniden taksitlendirilmesini sağlayacak olan kanunun ertelenmesinin ardından, kanun çıktığında mükelleflerin hak kaybına uğramamaları için gerekli tedbirleri almaya çalıştıklarını belirten Engin, “Bu süreçte daha çok mükellefin net borç stoğunu ortaya çıkaracak iç işlemleri tekemmül ettiriyoruz.” dedi. Kayıtdışı ekonominin çok önemli bir konu olduğunu ve bu konuda Gelir İdaresi Başkanlığı'nın hedefleri doğrultusunda önemli çalışmaları olduğunu belirten Engin, sahte faturanın ise denetim birimlerinin iş yükünün yüzde 60-70’ini oluşturduğunu kaydetti. Engin, “Özelikle küçük ve orta ölçekli birçok mükellef hiçbir suçu olmadan, bilmeden sahte fatura ile karşı karşıya kalabiliyor. Bu yüzden herkesin azami dikkat göstermesi gerekiyor.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.