Güreş’te zafer turnuvası heyecanı başlıyor

Güreş’te zafer turnuvası heyecanı başlıyor

Güreşte 12. Uluslararası Yıldız Erkekler Serbest, Grekoromen ve Bayanlar Zafer Turnuvası yarın İzmirde başlayacak.

Kültürpark Celal Atik Spor Salonu’nda basın toplantısı düzenleyen Güreş Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Genç, Zafer Turnuvası’na 17 ülkeden 400 sporcunun katılacağını kaydetti. Sırbistan’da 21-26 Temmuz’da gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonası öncesi bu turnuvanın önemli bir sınav olduğunu ifade eden Genç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugüne kadar olimpiyatlarda en çok madalya alan federasyonun çalışmalarını yürütmekten dolayı gurur duyuyoruz. Hedefimiz 2012 Olimpiyatları. Bu doğrultuda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yıldızlar kategorisinden olimpiyatlara sporcu çıkarmanın çabası içerisindeyiz. Bugüne kadar olimpiyatlarda aldığımız 37 madalyanın, 28’i güreşe ait. Bunun sayısını artırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” Grekoromen Güreş Yıldız Milli Takımı Teknik Direktörü İbrahim Yıldırım da, Samsun’da ve Foça’da kamp yaptıklarını, Avrupa Şampiyonası öncesinde İran’da ve Gürcistan’da düzenlenecek iki turnuvaya daha katılacaklarını kaydetti.
Yıldırım, Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek istediklerini sözlerine ekledi. Serbest Güreş Yıldız Milli Takımı Teknik Direktörü Elvan Mert ise 65 sporcu ile katılacakları turnuvada Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek istediklerini belirterek, “Kadromuzdaki isimlerden 2012’de veya 2016’da yeni Şeref Eroğlu’lar, yeni Hamza Yerlikaya’lar çıkacaktır” diye konuştu. Celal Atik Spor Salonu’nda yarın başlayacak ve Pazar günü sona erecek turnuvada Türkiye’yi serbest güreşte 65, grekoromende ise 72 sporcu temsil edecek.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.